Θεσσαλονίκη: Κάθε Σ-Κ κι από ένα Flea Market στο Μύλο!

Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ένα μεγάλο παζάρι, μια αγορά για κάθε πορτοφόλι, με οικονομικά αλλά και ποιοτικά προϊόντα, φιλοξενεί από τις 19/11 και κάθε Σαββατοκύριακο ο Μύλος. «Το MYLOS FLEA MARKET δίνει τη δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν κάθε λογής αντικείμενα από ρουχισμό, υποδήματα, παιχνίδια, αξεσουάρ-κοσμήματα, handmade δημιουργίες, βιβλία, βιολογικά προϊόντα μέχρι μοναδικά έργα τέχνης  , βινύλια και πολλά άλλα σε απίθανες τιμές», μάς δήλωσε η Χριστίνα Λάσκαρη, εκπροσωπώντας την ομάδα του Μύλου.

Ο κόσμος έσπευσε να το επισκεφθεί αγοράζοντας προϊόντα ενώ στις τόσες προσφορές δεν κατάφερε να αντισταθεί ούτε ο Άγιος Βασίλης  που ετοιμάζει τη δική του εμφάνιση!

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα για να φιλοξενηθεί ένα Flea Market στους χώρους του Μύλου;

-Ουσιαστικά η διοργάνωση και πολύ περισσότερο η καθιέρωση του «MYLOS FLEA MARKET” πηγάζει απ ό διαφορετικές πλευρές .

Αρχικά, η ομάδα συνεργατών που κρύβεται πίσω από όλο αυτό παρατηρώντας την αναγκαιότητα όλων , στην Ελλάδα του σήμερα , να αγοράζει  όσο το δυνατόν οικονομικότερα προϊόντα αλλά παράλληλα άριστα ποιοτικώς, αποφάσισε να δημιουργήσει στο πλέον κατάλληλο χώρο για αυτό το σκοπό στον Πολυχώρο του Μύλου,  μια μεγάλη υπαίθρια αγορά ονομάζοντας τη ‘ΜΥΛΟΣ FLEA MARKET» (επηρεαζόμενοι από την επωνυμία των αντίστοιχων υπαίθριων αγορών του εξωτερικού).

Με λίγα λόγια το MYLOS FLEA MARKET δίνει τη δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν κάθε λογής αντικείμενα από ρουχισμό, υποδήματα, παιχνίδια, αξεσουάρ-κοσμήματα, handmade δημιουργίες, βιβλία, βιολογικά προϊόντα μέχρι μοναδικά έργα τέχνης  , βινύλια και πολλά άλλα σε απίθανες τιμές.

Από την άλλη η όλη ιδέα της διοργάνωσης προήλθε επίσης από την ανάγκη  των καλλιτεχνών-δημιουργών  να κάνουν το χόμπυ τους επάγγελμα και να έχουν τη δυνατότητα να  παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε ένα σταθερό χώρο ώστε να καταφέρουν και αυτοί να έχουν κάποιες επιπλέον οικονομικές απολαβές στις τόσο δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

-Πώς ανταποκρίθηκε ο κόσμος στις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας του;

-Πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου μας εξέπληξε και εμάς τους ίδιους… ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε..η τόση  μεγάλη αποδοχή και στήριξη του κόσμου μας έδωσε περισσότερη ώθηση στο να προσπαθούμε να γινόμαστε κάθε σαββατοκύριακο καλύτεροι.

Έτσι κάθε Σαββατοκύριακο είναι και ένα διαφορετικό διήμερο , νέοι εκθέτες , νέα προϊόντα, νέες ευκαιρίες , νέες δράσεις..Όσες φορές και να επισκεφθείς το Μύλος Flea Market νοιώθεις πως είναι η πρώτη σου φορά καθώς πάντα έχεις να δεις και κάτι  το διαφορετικό.

 

-Τι μπορεί να βρει κανείς;

-H αλήθεια είναι πως θα ήταν πολύ πιο εύκολο να απαντήσουμε στο τι δεν μπορεί να βρει κανείς στο «ΜΥΛΟΣ FLEA MARKET». Αστειευόμαστε…

Στις πιο απρόσμενα ωραίες τιμές, στο Μύλος Flea Market θα μπορέσετε να βρείτε και να αποκτήσετε εύκολα τα πιο  εκλεκτά δώρα όπως (χειροποίητα κοσμήματα-αξεσουάρ-είδη διακόσμησης-ρούχα-καλλυντικά προϊόντα-συλλογές-έργα τέχνης-βιβλία με το κιλό, Ρούχα Second Hand- Vintage, Παιχνίδια-Σχολικά Είδη-Βιβλία-Διακοσμητικά δωματίου- Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα και πολλά άλλα.

Και ασφαλώς από μια τέτοια εκδήλωση πως θα μπορούσε να λείψει η ελληνική παράδοση και γεύση. Έτσι στα πλαίσια του  “Mύλος  FLEA MARKET” σε έναν ξεχωριστό ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Πολυχώρου δίνεται η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει παραγωγούς από όλη τη Ελλάδα, να γευτεί και να αγοράσει  τα υψηλής γαστρονομικής και διατροφικής αξίας προϊόντα της ελληνικής γης .

Επίσης μπορείς να βρεις το  “MΥΛΟΣ STREET FOOD” το οποίο περιλαμβάνει καντίνες, κιόσκια και bars με νοστιμιές, ποτό, γλυκά, μουσική και πολλές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια

 

-Το Flea Market είναι κάτι που έρχεται από το εξωτερικό. Πόση απήχηση έχει στην ελληνική νοοτροπία; Πόσο διαφέρει από ένα παραδοσιακό παζάρι;

-Η αλήθεια είναι πως η ελληνική κοινωνία πλέον εν όψει οικονομικής κρίσης χρειάζεται το Flea Market.Ποικιλία διάφορων προϊόντων στεγασμένα σε ένα χώρο στις πιο προσιτές τιμές χωρίς μεσάζοντες είναι αυτό που οδηγεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου event.Ο κόσμος πλέον αναζητά όσο το δυνατόν οικονομικότερες λύσεις για τις αγορές του.

Σχετικά  τώρα με τις διαφορές που προκύπτουν με ένα απλό παζάρι είναι πως στο Flea Market σου δίνεται η δυνατότητα να συναντήσεις  πληθώρα  τεχνών και κάθε είδους κουλτούρας. Οι διάφορες παράλληλες δράσεις είναι αυτές που δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να περάσει όμορφα, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις και μουσικές παρουσιάσεις αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην εκμάθηση και στην ανάπτυξη της  δημιουργικότητας του

 

-Τι άλλο περιλαμβάνει;

-Στα πλαίσια του Flea Market ο κόσμος έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις παράλληλες δράσεις μας όπως :

- Workshops ( κατασκευής και σύνθεσης  έργων χειροποίητης τέχνης )

- Εικαστικές εκθέσεις ( παρουσιάσεις έργων τέχνης , γνωριμία με τους καλλιτέχνες)

- Εκθέσεις φωτογραφίας 

- Θεατρικά δρώμενα / performances     

- Προβολές ταινιών ( ταινίες εποχής , video art , visuals )

- Fashion show

Και όσο για τους μικρούς μας φίλους;

Το MYΛΟΣ FLEA MARKET” φροντίζει και για αυτούς…

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ σε μοναδικές δραστηριότητες  ..!

ΟΝΕΙΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ από το Mamas Taper , Σεμινάρια Ψυχοκινητικής Αγωγής, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Δημιουργική Απασχόληση με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες – Χειροτεχνίες – Face Painting .

-Τι προγραμματίζετε για την περίοδο των γιορτών; Τι θα ακολουθήσει;

-Και λόγω των ημερών το MYLOS FLEA MARKET αποκτά χριστουγεννιάτικο αέρα ..

Ένα γιορτινά στολισμένο ταξίδι με αφετηρία του Μύλος Flea Market ξεκινά από τις 3- 4 Δεκεμβρίου..μοναδικές χριστουγεννιάτικες δράσεις διεξάγονται παράλληλα!

Τη γιορτινή ατμόσφαιρα έρχεται να ολοκληρώσει  μία μοναδική επίσκεψη που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους μικρούς μας φίλους (και όχι μόνο)…

Ο Αγαπημένος μας σε όλους Άγιος Βασίλης έρχεται να επισκεφτεί και αυτός το Πολυχώρο του Μύλου από τις 10 Δεκεμβρίου (από ότι βλέπεις ούτε αυτός κατάφερε να αντισταθεί στις τόσες προσφορές) και να παραμείνει στη παρέα μας μέχρι την ολοκλήρωση του FLEA MARKET..έλα και εσύ να αφήσεις το γράμμα σου και να φωτογραφηθείς μαζί του!

 

Χρήσιμα

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΩΝ-ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ στείλτε μήνυμα handmade@mylosfleamarket.gr  ή καλέστε 698 871 0895

 ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο FOOD MARKET (Bιολογικά Προϊόντα- Tρόφιμα) στείλτε μήνυμα στο products@mylosfleamarket.gr  καλέστε στο 6972776991

 Για γενικές πληροφορίες καλέστε στο 2310 541 806

Ο πρώτος κύκλος «Μύλος Flea Market» ξεκίνησε και έχει ως εξής: 

19- 20 Νοεμβρίου

26 – 27 Νοεμβρίου

3 – 4 Δεκεμβρίου

10 – 11 Δεκεμβρίου

17 -18 Δεκεμβρίου

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: