Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν δύο άντρες για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης καταδίκασε δύο άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων. Σημειώνεται πως πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις που δρομολογήθηκαν ύστερα από καταγγελίες των ίδιων των θυμάτων.

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε 34χρονο, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 50 ετών, επειδή βίαζε τα ανήλικα παιδιά της συντρόφου του. Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορείτο ότι χορηγούσε στα θύματά του (5 και 6 ετών αντίστοιχα) ηρεμιστικά σε ενέσιμη μορφή και αφού τα αναισθητοποιούσε, ασελγούσε πάνω τους.

Οι φρικιαστικές πράξεις έλαβαν χώρα το 2012 στην Ημαθία, αλλά αποκαλύφθηκαν τρία χρόνια αργότερα, την περίοδο πουτα δύο αδελφάκια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, φιλοξενούνταν σε ίδρυμα της περιοχής. Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων, ενώ το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με οριακή πλειοψηφία (4-3).

Όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση, αφορούσε 39χρονο που «ψάρευε» ανήλικους μαθητές σε προαύλια σχολείων και αθλητικές εγκαταστάσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης. Εκείνος καταδικάστηκε σε 29 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό δύο 11χρονων αγοριών, το διάστημα από τον περυσινό Σεπτέμβριο έως τον φετινό Μάρτιο, όταν και συνελήφθη. Ο ίδιος στην απολογία του ομολόγησε τη δράση του, κάνοντας λόγο για θυμό που είχε μέσα του.

Μετά τις καταδίκες τους, οι δύο δράστες επέστρεψαν στις φυλακές προκειμένου να εκτίσουν τις ποινές τους.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: