Θεσσαλονίκη: «Καπέλο» στα 13 ευρώ ανά εισιτήριο, επί Fraport!

Έρχεται καπέλο 13 ευρώ σε κάθε εισιτήριο στο αεροδρόμιο Μακεδονία και τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, που έχουν εξαγοραστεί από την Fraport. Το νέο αυτό καπέλο θα έρθει σε ισχύ από τις αρχές του 2017, στα αεροδρόμια που λειτουργεί η γερμανική Fraport.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσκαλώτου, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου-παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων. Πρόκειται για απόφαση που προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με αυτή, το τέλος των 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη θα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος για διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων, κατά το οποίο η κοινοπραξία της Fraport καλείται να υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ και στα 14 αεροδρόμια.

Το κόστος αυτό θα το πληρώνουν οι επιβάτες είτε μέσω εισιτηρίου ή άλλου παραστατικού – και οι εταιρείες θα το αποδίδουν στην Fraport. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το τέλος είναι στα 12 ευρώ. Πάντως, αυτή δεν θα είναι η τελευταία αύξηση για το… αεροδρομιόσημο των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς προβλέπεται να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ όταν ολοκληρωθούν οι επενδύσεις της Fraport

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: