Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα ηλεκτρικά πατίνια

Προκαταρκτική έρευνα για τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη παρήγγειλε εισαγγελέας, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολίτη, ο οποίος υποστήριξε ότι η χρήση τους, εκτός από ανεξέλεγκτη είναι και παράνομη.

Με παραγγελία του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, ζητεί να διερευνηθεί κάτω από ποιο νομοθετικό πλαίσιο κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά πατίνια και εάν παραβιάζονται διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Την έρευνα αναμένεται να διενεργήσει η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Το νέο μέσο μεταφοράς εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες στην πόλη, στο πλαίσιο πιλοτικής λειτουργίας και σύντομα οι Θεσσαλονικείς, κυρίως οι μικρότερης ηλικίας, έσπευσαν να το χρησιμοποιήσουν, χαρακτηρίζοντάς το ως εύκολο και οικολογικό μέσο μετακίνησης.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί προβληματισμοί μετά και το πρόσφατο ατύχημα που σημειώθηκε στην Καλαμαριά, όταν 16χρονος χειριστής ηλεκτρικού πατινιού συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με συνέπεια να τραυματιστεί και να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι «η χρήση τους έχει γίνει πλέον επικίνδυνη», ενώ σημείωσε πως στη διάρκεια προ ημερών δημοτικού συμβουλίου, επικοινώνησε με την Τροχαία η οποία τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο. Παράλληλα, ο ίδιος πρότεινε ως λύση να μειωθεί το όριο ταχύτητας των πατινιών σε 5 έως 10χλμ/ώρα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: