Θεσσαλονίκη: Δε θα ζήσουμε τελικά «Λευκή Νύχτα» στην αγορά

 Δεν θα ζήσουμε τελικά «Λευκή Νύχτα» με ανοιχτά καταστήματα μέχρι τα μεσάνυχτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Ωστόσο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης θα προταθεί να παρατείνουν τα καταστήματα τη λειτουργία τους μέχρι τις 8 το βράδυ εκείνη την ημέρα και να προσφέρουν όσο μπορούν ειδικές τιμές, προκειμένου να καλωσορίσουν με αυτόν τον τρόπο τους χιλιάδες επισκέπτες και εκθέτες της έκθεσης Agrotica 2016, που θα πραγματοποιείται στη ΔΕΘ.

Η σχετική πρόταση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελή Φιλιππίδη συζητήθηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου την Τετάρτη, αλλά η πλειοψηφία αποφάσισε ότι λόγω και των κινητοποιήσεων που αναμένεται να έχουν οι αγρότες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι φρονιμότερο να μείνει η αγορά ανοιχτή μέχρι τις 8, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο typosthes.gr.

«Η πρόταση η δική μου ήταν να μείνουν τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, με κάποια χάπενινγκς και μια γιορτή στην αγορά και με ειδικές τιμές την συγκεκριμένη μέρα. Η άποψή μου ήταν ότι έρχονται περίπου 125.000 άνθρωποι στην πόλη της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Agrotica και έπρεπε -αν μη τι άλλο- να τους υποδεχόμασταν με μια αγορά ανοιχτή μέχρι αργά ώστε αν επιθυμούσαν να ψωνίσουν κάτι να είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΘ. Πρόσθεσε όμως ότι στο Δ.Σ. η αντίθετη άποψη ήταν η επικρατούσα και ότι ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος να σεβαστεί την γνώμη των πολλών.

Παραδέχθηκε πάντως ότι ίσως υπήρχε ένα ρίσκο για την συγκεκριμένη μέρα, καθώς με βάση αυτά που ακούγονται και λέγονται ίσως είναι μια μέρα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των αγροτών. «Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε να βρεθεί η αγορά αντιμέτωπη με τα τρακτέρ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η 26η Agrotica πραγματοποιείται στη ΔΕΘ από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 και το ωράριο λειτουργίας της το Σάββατο 30 Ιανουαρίου είναι μέχρι τις 8 το βράδυ. Την 25η Agrotica επισκέφθηκαν πάνω από 121.000 επισκέπτες.

Ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά, ότι εκδήλωση «Λευκή Νύχτα» έχει γίνει σε άλλες πόλεις της Ελλάδος ακόμη και στη Θέρμη, πρόσφατα, και έχει κάποια επιτυχία. Σε ότι αφορά τις τιμές είπε ότι οι τιμές στην αγορά είναι «καταπληκτικές» λόγω εκπτώσεων, «αλλά δυστυχώς οι τσέπες του κόσμου είναι λίγο άδειες».

Μ. Κ. 

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: