Θεσσαλονίκη: Απεργιακό κάλεσμα στους μηχανικούς από το ΤΕΕ/ΤΚΜ

Κάλεσμα σε όλους τους μηχανικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν δυναμικά στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία, που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).
Στην ανακοίνωσή του το ΤΕΕ/ΤΚΜ αναφέρει ότι «σε μια περίοδο που ο κλάδος δέχεται απαράδεκτη επίθεση, ενώ ακόμη και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα βάλλονται πανταχόθεν από άδικα και εξαντλητικά μέτρα με αμφίβολο αποτέλεσμα, η δυναμική συμμετοχή όλων στις κινητοποιήσεις είναι απολύτως απαραίτητη».
Προσθέτει ακόμη πως «οι μηχανικοί είναι οι επιστήμονες και επαγγελματίες που εφαρμόζουν τις αναπτυξιακές πολιτικές στην πράξη και σε όλους τους τομείς: μελέτες και έργα υποδομών, δίκτυα τηλεπικοινωνιών, συμβατικές πηγές ενέργειας και ΑΠΕ, εξόρυξη υδρογονανθράκων κτλ».
Καταλήγοντας, το ΤΕΕ/ΤΚΜ επισημαίνει ότι «παρόλα αυτά, η κατάσταση στον κλάδο επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα: παρά την υψηλή κατάρτιση, την εμπειρία και τη συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου χιλιάδες μηχανικοί είναι άνεργοι, ενώ ταυτόχρονα θίγονται από ασφαλιστικές διατάξεις που τους ξεχωρίζουν από τους άλλους πολίτες της χώρας και τους στοχοποιούν».

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: