Ρωσία: «Τερμάτισαν» την προπαγάνδα – Δείχνουν πεινασμένους Ευρωπαίους να τρώνε… χάμστερ!

Την ώρα που το ενεργειακό «μπρα ντε φερ» μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας λόγω του πολέμου που έχει εξαπολύσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Ουκρανία, οι Ρώσοι «τραβούν το σχοινί» και δημοσιεύουν ένα βίντεο για το πώς θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που… απειλεί τους παγωμένους Ευρωπαίους ότι θ’ αναγκαστούν να τρώνε τα κατοικίδιά τους το επόμενο έτος, αν συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία. Το «χριστουγεννιάτικο μήνυμα», που μεταδόθηκε από το RT, κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο επικεντρώνεται σε μια οικογένεια που γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Silent Night» παίζει πάνω από τη διαφήμιση με συνοδεία πιάνου. Η μητέρα παίρνει τα χέρια της από τα μάτια της κόρης της για να αποκαλύψει ότι έχουν αγοράσει ένα χάμστερ, με μια κόκκινη κορδέλα δεμένη σε φιόγκο στο κεφάλι του.

Το κορίτσι δείχνει ευχαριστημένο και η οικογένεια αγκαλιάζεται. Στην οθόνη αναβοσβήνει η ένδειξη «Χριστούγεννα 2021» για να δείξει το χρονικό πλαίσιο. Στη συνέχεια, εμφανίζεται στο βίντεο το «Χριστούγεννα 2022» για να δείξει ότι έχει περάσει ένας χρόνος. Ο πατέρας τοποθετεί το κλουβί του χάμστερ στο τραπέζι. Στη συνέχεια το συνδέει με καλώδια και φαίνεται να τροφοδοτεί τα χριστουγεννιάτικα φώτα.

Καθώς το χάμστερ συνεχίζει να παράγει ηλεκτρισμό, η οικογένεια κάθεται σε ένα κατά τα άλλα σκοτεινά δωμάτια με χριστουγεννιάτικες μπλούζες. Στη συνέχεια, το βίντεο μεταφέρεται από τα Χριστούγεννα του 2022 στα Χριστούγεννα του 2023. Εξακολουθεί να μην υπάρχει φωτισμός στο σπίτι και τρώνε μια σούπα, ντυμένοι με παλτά και καπέλα. Ο άντρας τραβάει το παπιγιόν από το στόμα του. Η μητέρα στη συνέχεια βάζει το δάχτυλο στα χείλη της για να δείξει ότι δεν πρέπει να αφήσουν το παιδί τους να καταλάβει ότι είναι το χάμστερ που τρώνε. Τότε, ο πατέρας σπεύδει σε ένα άλλο δωμάτιο για να κάνει εμετό και η διαφήμιση τελειώνει με το μήνυμα: «Καλά αντιρωσικά Χριστούγεννα».

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάζοντας τη διαφήμιση, ο Igor Sushko, πρώην οδηγός αγώνων αυτοκινήτου που γεννήθηκε στην Ουκρανία, έγραψε στο Twitter: «Προπαγανδιστικές διαφημίσεις που βγαίνουν σε ρωσικά κανάλια διαθέσιμα στο διαδίκτυο στην Ευρώπη για να σπείρουν τον φόβο στους Ευρωπαίους μέσω της ενεργειακής τρομοκρατίας».

Πριν από τη σύγκρουση με την Ουκρανία, η Ρωσία προμήθευε το 40-50% των εισαγωγών φυσικού αερίου της ΕΕ. Τον Αύγουστο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκλεισε τις στρόφιγγες προς την Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν δραματικά, επιβαρύνοντας τις οικονομίες των συμμάχων της Ουκρανίας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: