Θεσσαλονίκη: 11 ερωτήσεις για το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης

«Θολό» χαρακτήρισε το τοπίο, όσον αφορά το τι θα γίνει, τελικά, με τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, στην αποψινή (Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016) τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέτοντας δέκα συν ένα ερωτήματα προς τη διοίκηση:

1. Πόσο θα κοστίσει συνολικά το εντυπωσιακό –ομολογουμένως- σκηνικό που εισηγήθηκε να στηθεί στην πόλη ο καθηγητής σκηνογραφίας Απόστολος Βέττας;

2. Από πού θα χρηματοδοτηθεί ο στολισμός;

3. Θα χρησιμοποιηθεί, όπως ειπώθηκε, τμήμα του παλιού στολισμού;

4. Έχει γίνει προετοιμασία σε τεχνικό επίπεδο;

5. Έχει γίνει προετοιμασία σε επίπεδο εκδηλώσεων;

6. Τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις εκτός κέντρου;

7. Πόσο έχουν προχωρήσει οι επαφές με τον Εμπορικό Σύλλογο που, όπως ειπώθηκε, αναλαμβάνει το στολισμό της Τούμπας;

8. Ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας;

9. Τι θα γίνει στις άλλες περιοχές; Θα τοποθετηθεί έστω ένα λαμπιόνι; Ένα δένδρο;

10. Μετά την παρουσίαση της πρότασης Βέττα έγινε κάποια άλλη επαφή με τον καθηγητή;

11. Έγινε επαφή με τους άλλους φορείς της πόλης; Θα συνδράμουν στα έξοδα ή με κάποιον άλλον τρόπο στον εορταστικό διάκοσμο ή στις εκδηλώσεις;

«Για να υλοποιηθούν οι ιδέες του καθηγητή, χρειάζεται χρόνος και χρήμα. Τι από αυτά έχουμε, αλήθεια, εξασφαλίσει; Στόχος πρέπει να είναι να μη φθάσουμε, πάλι, σε έναν εορτασμό με διάκοσμο καρκατσουλιό, όπως ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχτηκε, για ό,τι έγινε περασμένες χρονιές στην πλατεία Αριστοτέλους», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης. Ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση η διοίκηση του δήμου «να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που, καλόπιστα, θέσαμε από τώρα και δεν αιφνιδιάσαμε εισάγοντας το θέμα την τελευταία στιγμή» και κατέληξε:

«Ελπίζω να μη γιορτάσουμε μόνον στο κέντρο της πόλης, αλλά να μπει ένα δενδράκι, μία φάτνη, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Ελπίζω να κάνουμε, επιτέλους, το αυτονόητο, σε ένα θέμα που θα έπρεπε να μας ενώνει κι όχι να μας διχάζει».

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: