Θεοφάνια σήμερα στις παγωμένες χώρες της Ευρώπης! (ΦΩΤΟ)

Τα Θεοφάνια γιορτάστηκαν σήμερα από τις Ορθόδοξες εκκλησίες του κόσμου που ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο.

Ο 19χρονος ikola Lovre πανηγύρισε έπειτα από το πιάσιμο του ξύλινου σταυρού στα παγωμένα νερά του ποταμού  Danube στο Βελιγράδι της Σερβίας.  Οι Ορθόδοξοι Σέρβοι ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο και γιορτάζουν σήμερα τα Θεοφάνεια πετώντας τον χριστιανικό σταυρό σε ποτάμια και λίμνες τηρώντας έτσι το έθιμο.

Στην Ρωσία βούτηξαν πιστοί στα παγωμένα νερά κοντά στο Μοναστήρι του  Spaso-Yakovlevsky στο Rostov, βορειοανατολικά της  Μόσχας.  Τα νερά καθαγιάστηκαν από έναν μοναχό και θεωρούνται αγνά και ευλογημένα μέχρι την επόμενη φορά που θα καθαγιαστούν και πάλι την ημέρα αυτή.  Επίσης πιστεύεται πως τα νερά αυτά θεραπεύουν και προστατεύουν τους πιστούς.

Στο Κίεβο στην Ουκρανία και στον ποταμό Dnieper γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια με χιλιάδες πιστούς να συρρέουν και να πηδούν ανάμεσα σε τρύπες που δημιουργούνται στον λεπτό πάγο στα ποτάμια και στις λίμνες  για να καθαρίσουν τις ψυχές τους με το νερό που θεωρείται ιερό την ημέρα αυτή.

Αλλά και στον δικό μας… Πειραιά τα Θεοφάνια των Παλαιοημερολογιτών γιορτάστηκαν με κάθε τιμή σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Γεωργία Σκονδράνη 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: