Θεοδωράκης: Το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα αντικαταστήσουν τον Καμμένο

Σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ζήτησε να μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους γείτονές μας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στις διαπραγματευτικές ικανότητες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του κ. Κοτζιά αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βιαστούμε και να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα».

«Θα πρέπει να περιμένουμε την τελική πρόταση», είπε, προσθέτοντας ότι η λύση δεν είναι απαραίτητα σε βάρος της Ελλάδας καθότι η χώρα έχει συμμάχους στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ που πιέζουν για μια λύση που θα περιλαμβάνει τα ελληνικά αιτήματα.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Θεοδωράκης απάντησε πως «το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσουμε τον κ. Καμμένο στην κυβέρνηση. Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής μας στην κυβέρνηση. Το έχω πει σε όλους τους τόνους». Ζήτησε πάντως να μην θεωρούμε σίγουρο τι θα ψηφίσει ή τι δεν θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος. «Ξεκίνησε φωνάζοντάς στα τέσσερα – στα τέσσερα και μετά υπέγραφε και ο ίδιος με τα τέσσερα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε με καθυστέρηση ότι έπρεπε να είχε συζητηθεί το θέμα στην Βουλή. «Από τον Σεπτέμβριο τρεις φορές προκάλεσα τον κ. Τσίπρα να πει στη Βουλή την άποψή του για το Μακεδονικό και δεν είπε λέξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με τα συλλαλητήρια, είπε ότι συμμετέχει ένα μωσαϊκό πολιτών. «Άλλος διαδηλώνει για τα εθνικά θέματα, άλλος διαδηλώνει εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, άλλος εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτό που ζει», είπε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα συνθήματα αυτών που εμφανίζονται ως διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας και μιλούν για κατοχή και ζητούν επιστροφή στη δραχμή.

«Ποιον εκφράζουν αυτά τα συνθήματα;» αναρωτήθηκε, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες να προσέξουν και να μην δίνουν χώρο σε ακροδεξιούς και ψεκασμένους. Ιδιαίτερα τόνισε ότι πρέπει να αποτραπεί η προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην όλη συζήτηση τον στρατό. «Με ποιο δικαίωμα ένας απόστρατος μιλάει στο όνομα του στρατού και των ειδικών δυνάμεων;» αναρωτήθηκε, ζητώντας από όλους να είναι πιο προσεκτικοί όταν ακούν αυτές τις κορώνες.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: