Θα τα βρουν με ΣΥΡΙΖΑ οι Ευρωπαίοι – Μένει στο ευρώ η Ελλάδα – Commerzbank

Θα τα βρουν με ΣΥΡΙΖΑ οι Ευρωπαίοι – Μένει στο ευρώ η Ελλάδα   Commerzbank
Το βασικό σενάριο της Commerzbank (ποσοστό πιθανότητας 75%) είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη ακόμα και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
“Πρώτον, η Ελλάδα δεν θα θέλει να χάσει την υποστήριξη της ΕΕ. Δεύτερον, οι κυβερνήσεις των πιστωτριών χωρών είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε συμβιβασμό με την Ελλάδα γιατί δεν θα θέλουν να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους ότι τα δάνεια βοήθειας χάθηκαν στην περίπτωση που όντως η Ελλάδα εξέλθει της νομισματικής ένωσης” αναφέρει έκθεση της τράπεζας.
Η Commerzbank αναφέρει ακόμη πως “η τρόικα μπορεί να κάνει πίσω στους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει, αρκεί να υπάρξει δέσμευση για προώθηση μεταρρυθμίσεων απ’ τη νέα κυβέρνηση. “Και ένα μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να διασφαλίζει μικρότερο ρυθμό μείωσης του χρέους, την ίδια ώρα θα δώσει στη νέα κυβέρνηση περισσότερο χώρο με τις δαπάνες. Κάτι που θέλει και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας”.
Όπως σημειώνει μία τέτοια συμφωνία θα ανοίξει τις πόρτες τόσο για την ελάφρυνση του χρέους, για την οποία έχουν δεσμευθεί οι Ευρωπαίοι με επέκταση λήξεων ομολόγων και μείωση επιτοκίων, όσο και για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους 10 δισ ευρώ με πιθανή χρήση των Κεφαλαίων του ΤΧΣ.
Ωστόσο η γερμανική τράπεζα σημειώνει πως δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης θα παγώσουν και η Ελλάδα θα εξέλθει του ευρώ. Αυτό το σενάριο συγκεντρώνει πιθανότητα 25%, σύμφωνα με την Commerzbank.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: