Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν, μεταμελημένος άλλοτε σύντροφος στα όπλα του Κάρλος του Τσακαλιού, κηδεύεται στη Γαλλία

Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν, άλλοτε μέλος οργάνωσης της γερμανικής άκρας αριστεράς (σ.σ. των «Επαναστατικών Πυρήνων»), μεταμελημένος σύντροφος στα όπλα του διαβόητου Κάρλος του Τσακαλιού, κηδεύτηκε χθες Δευτέρα στη δυτική Γαλλία, όπου βρήκε καταφύγιο τα χρόνια του 1990, κατά τη διάρκεια της διαφυγής του.

Πέθανε την 9η Νοεμβρίου σε ηλικία 75 ετών, σύμφωνα με αγγελτήριο που δημοσιοποίησε η οικογένεια. Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα στη Σεντ Ονορέν Λα Γκιγιόμ, στη Νορμανδία, όπου βρήκε καταφύγιο το 1993 με πλαστή ταυτότητα, ως τη σύλληψή του πέντε χρόνια αργότερα από την αντιτρομοκρατική.

Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν καταδικάστηκε στη Γερμανία το 2001 να εκτίσει εννιά χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην απαγωγή ομήρων στον ΟΠΕΚ στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 1975, επίθεση που ενορχήστρωσε ο τρομοκράτης Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, ή Κάρλος το Τσακάλι, υπήκοος Βενεζουέλας.

Η ομάδα έξι ενόπλων σκότωσε έναν ιρακινό σωματοφύλακα, έναν αυστριακό αστυνομικό κι έναν υπάλληλο του ΟΠΕΚ, προτού πάρει 70 ομήρους.

Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν ουδέποτε αρνήθηκε πως συμμετείχε στην ενέργεια αυτή. Το 1977, ομολογούσε την εμπλοκή του μέσω του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel και διαβεβαίωνε πως αποκήρυσσε πλέον την τρομοκρατία.

Αποφυλακίστηκε από τις γερμανικές αρχές το 2003 κι επέστρεψε στη Σεντ Ονορέν Λα Γκιγιόμ, όπου έζησε έκτοτε, σύμφωνα με μαρτυρίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: