Τέσσερις οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Στους τέσσερις ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Συγκεκριμένα, σε διάστημα μιας εβδομάδας καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα Πέμπτη, στους τέσσερις.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών, που προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου και κατέληξαν λόγω επιπλοκών.

Να σημειωθεί ότι, από την αρχή της φετινής περιόδου επιδημιολογικής επιτήρησης, μέχρι τις 08/08/2019, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 35 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 21 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Μέχρι και σήμερα, δέκα άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία (4 σε ΜΕΘ και 6 σε απλές κλίνες), έχουν λάβει εξιτήριο 18 και 3 δεν χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

Οι περιοχές που έχουν αναφερθεί τα περισσότερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου είναι οι περιφερειακές ενότητες: Ξάνθης (6), Καβάλας (5), Λάρισας (6) και Ανατολικής Αττικής (6).

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: