Τέσσερα νέα κοινωνικά διαμερίσματα για τον δήμο Αθηναίων

Με τα στελέχη και ογδόντα εργαζόμενους της εταιρίας British American Tobacco Hellas, που ανακαίνισαν τέσσερις κοινωνικές κατοικίες, συναντήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σε ειδική τελετή στο δημαρχείο, του παρέδωσαν τα κλειδιά των τεσσάρων διαμερισμάτων που ανακαινίστηκαν μέσω της συνεργασίας του δήμου Αθηναίων, της εταιρίας και της οργάνωσης «Ανθρώπινοι Άνθρωποι». Στα διαμερίσματα αυτά θα στεγαστούν είκοσι άτομα που κινδύνευαν να μείνουν άστεγα.

Για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών τους, η εταιρία ανακοίνωσε κι ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης και επαγγελματικών δεξιοτήτων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας «Μαζί φτιάχνουμε σπίτι με αξία». Πρόσφατα, η εταιρία ανέλαβε την πλήρη αποκατάσταση δύο σχεδόν εγκαταλελειμμένων διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας, στην Οδό Φυλής και στην Οδό Μοσχονησίων, που έχουν παραχωρηθεί και λειτουργούν από την οργάνωση «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» και τον δήμο Αθηναίων.

Αφιερώνοντας μια πλήρη εργάσιμη μέρα, οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas ολοκλήρωσαν τις σχετικές εργασίες, ενώ ετοίμασαν και πακέτα δώρων με χρήσιμα είδη, τα οποία θα διατεθούν σε όλες τις οικογένειες των Κοινωνικών Κατοικιών. Σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», ο δήμος Αθηναίων λειτουργεί από την Άνοιξη του 2014 και την πρώτη Κοινωνική Πολυκατοικία, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Εξάλλου μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Καμίνης εξέφρασε τη «βαθύτατη ανησυχία» του για το τι θα γίνει με τους μετανάστες που επιστρέφουν από την Ειδομένη. «Εγώ έχω βαθύτατη ανησυχία για το τι πρόκειται να γίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί ούτε στα προγράμματα αποκατάστασης προσφύγων που θα διαχειριστεί ο ΟΗΕ μπορούν να ενταχθούν», δήλωσε. Ο κ. Καμίνης κατέστησε σαφές ότι ο δήμος δεν θα επιτρέψει «να επαναληφθούν παλαιότερα φαινόμενα, να επιστρέψουμε στο 2012 και στο 2013, ή ακόμη χειρότερα στην κατάσταση της πλατείας Βικτωρίας γεμάτη σκηνές. Δεν θα γυρίσουμε πάλι πίσω στο παρελθόν» είπε τονίζοντας «δεν πρόκειται αυτό το πράγμα να το ανεχθώ».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: