Τέξας: Κάηκαν ζωντανές 18.000 αγελάδες περίπου μετά από έκρηξη σε φάρμα

Περίπου 18.000 αγελάδες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε γαλακτοκομική φάρμα στο Τέξας, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Τρίτης αλλά έγινε γνωστό, μόλις την Παρασκευή.

Όταν η αστυνομία και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο, βρήκαν ένα άτομο παγιδευμένο, το οποίο χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί και να μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την έκρηξη, στη φάρμα South Fork Dairy κοντά στην πόλη Dimmitt.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κάστρο δήλωσε ότι έλαβε αναφορά για πυρκαγιά στη φάρμα περίπου στις 19:21 τη Δευτέρα (00:21 ώρα Ελλάδας την Τρίτη). Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από το γραφείο του σερίφη δείχνουν ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού να υψώνεται από το έδαφος.


Οι αρχές πιστεύουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε μηχανήματα στην εγκατάσταση την ώρα που ο ακριβής αριθμός των αγελάδων που σκοτώθηκαν από τη φωτιά παραμένει άγνωστος, με το γραφείο του σερίφη να δηλώνει στο BBC πως «εκτιμάται ότι χάθηκαν 18.000 βοοειδή».

Σημειώνεται ότι σχεδόν τρία εκατομμύρια αγροτικά ζώα έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές στις ΗΠΑ μεταξύ 2018 και 2021.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: