Ετοιμάζουν και 4η πίστα για την F1 στην Αμερική

Η Αμερική φιλοξενούσε ένα Grand Prix. Αυτά έγιναν τρία. Και τώρα οι Αμερικάνοι ετοιμάζουν και 4η πίστα. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο δήμαρχος του New Jersey μόλις ενέκρινε τη δημιουργία μίας νέα πίστας προδιαγραφών Formula 1 με στόχο την ένταξη ενός νέου Grand Prix στο μέλλον.

Η επένδυση 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία πρόκειται να κατασκευαστεί στο χώρο ενός παλιού αεροδρομίου, περιλαμβάνει κατοικίες και καταστήματα εκτός από την ίδια την πίστα μήκους 3,9 χιλιομέτρων. Το έργο αναμένεται να διαρκέσει έξι έως εννέα χρόνια για να ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δούμε τίποτα από αυτόν τον χώρο τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Βέβαια να αναφέρουμε πως για την ώρα, από τη μεριά της FIA δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως εάν ολοκληρωθεί το έργο, τότε θα ενταχθεί στα μελλοντικά προγράμματα της Formula 1.

Πολλοί άνθρωποι θα υποστήριζαν ότι η Αμερική δεν χρειάζεται τέσσερις αγώνες F1 και από τη μια θα συμφωνούσαμε. Φέτος θα γίνουν τρία Grand Prix στην Αμερική: Κυριακή 7 Μαΐου στο Μαϊάμι, Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Austin,  Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας. Όμως μη ξεχνάμε το μέγεθος της χώρας, αλλά και την τεράστια αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος τα τελευταία χρόνια.

Η σεζόν του 2020 περιλάμβανε τρεις αγώνες στην Ιταλία, μια χώρα 32 φορές μικρότερη από τις ΗΠΑ, ωστόσο δεν υπήρχαν πολλά παράπονα επειδή καθεμία από αυτές τις τρεις πίστες είχε κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Αυτό ισχύει και για τους αγώνες στην Αμερική, όπου ο καθένας καταφέρνει να έχει τη δική του μοναδική ταυτότητα.

 

 

Ετοιμάζουν και 4η πίστα για την F1 στην Αμερική gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: