ΗΠΑ: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τον φονικό ανεμοστρόβιλο στο Μισισίπι – Δείτε βίντεο

Ανείπωτη τραγωδία καταγράφεται στο Μισισίπι τις τελευταίες ώρες, καθώς καταστροφικές καταιγίδες και τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος που «σαρώνουν» την περιοχή άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 26 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ διασώστες συνεχίζουν να απεγκλωβίζουν ανθρώπους που είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από χτύπημα ανεμοστρόβιλου στην πολιτεία του Μισισίπι του 21ου αιώνα και τον χειρότερο των τελευταίων 50 ετών.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, καθώς δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν, ολόκληρες συνοικίες ισοπεδώθηκαν, δέντρα κόπησαν στα δύο και οχήματα διαλύθηκαν με αποτέλεσμα εκατοντάδες κάτοικοι να μείνουν χωρίς στέγη και τουλάχιστον 26 να χάσουν τη ζωή τους.

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής αρκετές πολιτείες στα νότια των ΗΠΑ. Μόλις έγινε γνωστό το μέγεθος της καταστροφής, ο δήμαρχος του Ρόλινγκ Φορκ Έλντριτζ Γουόκερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πόλη μου χάθηκε», ενώ σε μια προσπάθεια να δώσει κουράγιο στους πολίτες συμπλήρωσε: «Αλλά είμαστε ανθεκτικοί και θα επιστρέψουμε δυνατοί».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr