Τέμπη: «Έναν χρόνο τώρα ζούμε ένα κακό όνειρο» λέει ο Δημήτρης Πλακιάς που έχασε την κόρη του και τις ανιψιές του

Ο Δημήτρης Πλακιάς, είναι ο πατέρας της Αναστασίας, που έχασε τη ζωή της, μαζί με τις δίδυμες ξαδέλφες της στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κόρη του τού έστειλε μήνυμα «πρώτη και τελευταία φορά με το τρένο». Ήταν στο πέμπτο βαγόνι και βρέθηκαν στο κυλικείο την ώρα της σύγκρουσης. Τα τρία κορίτσια, λόγω της καθυστέρησης που είχε το τρένο, ανέβασαν κάποια story στο Instagram που έγραφαν «Ίσως φτάσουμε κάποτε».

«Αυτή την στιγμή έχουμε πόνο, γιατί η απώλεια είναι πολύ μεγάλη, αλλά έχουμε κι οργή. Όλο αυτό που έγινε δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ένα χρόνο τώρα ζούμε ένα πολύ κακό, κακό όνειρο» λέει ο κ. Δημήτρης Πλακιάς στο Live News.

«Μεγάλωσαν όλες μαζί, πήγαν μαζί σχολείο και μαζί σπούδασαν, αλλά δυστυχώς μας τα δολοφόνησαν» συγκλονίζει.

«Αυτό που θέλουμε εμείς είναι δικαιοσύνη. Όταν υπάρχει υπουργική ασυλία, η Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί να βγάλει τίποτα. Ζητάμε από όλα τα κόμματα που είναι μέσα στη Βουλή 11 του μηνός που είναι να μιλήσουν για την Εξεταστική, να μιλήσουν για την βουλευτική ασυλία. Αυτό απαιτούμε όλοι οι συγγενείς των θυμάτων και ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες» τόνισε ο κ. Πλακιάς.

«Εμείς θέλουμε να πάει φυλακή όποιος φταίει, να γίνει ο αγώνας ίσο προς ίσο», τόνισε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα 57 θύματα που έχασαν την ζωή τους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

«Ένα που θέλω να πω είναι ότι ο κ. Τερζάκης έπρεπε να πάει φυλακή με τα ψέματα που είπε. Μίλησε για εννιά λάθη σε πέντε λεπτά, αλλά δεν είπε πουθενά για το μπάχαλο που γινόταν εκείνη την ημέρα στα τρένα σε όλο τον σιδηρόδρομο της Ελλάδας» κατέληξε για τα όσα έγιναν στην εξεταστική επιτροπή.

Ακολουθήστε το Newsbeast στο Viber και μάθετε πρώτοι τα σημαντικότερα νέα

ΕΛΛΑΔΑδυστυχημα στα ΤεμπηΤεμπη
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: