Τα Χριστουγεννιάτικα παζάρια της Θεσσαλονίκης!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Οι γιορτές πλησιάζουν και διάφοροι φορείς και σχολεία διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικα παζάρια προσφέροντας τη δυνατότητα να πάρετε έξυπνα δώρα και να διατεθούν τα χρήματά σας για καλό σκοπό!

Επιλέξαμε μερικά από αυτά και σας τα προτείνουμε.

Ανατόλια: Παζάρι και παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσάι


Σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια το Anatolia College Christmas Bazaar 2016. Από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ οι μαθητές, το προσωπικό και οι απόφοιτοι θα υποδέχονται τους επισκέπτες σε μία από τις πιο ιστορικές και  ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες γιορτές του σχολείου και της πόλης. Το Bazaar θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Macedonia Hall (στην πλευρά των Λυκείων) και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσάι θα σερβιριστεί στο Ingle Hall (στην πλευρά των Γυμνασίων).

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar ξεκίνησε τη δεκαετία του ’30, για να υποστηρίξει τους προσφυγικούς πληθυσμούς που είχαν μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της  πόλης.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και εργαζομένων του Κολλεγίου Ανατόλια, του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια και του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια. Η παρουσία των μαθητών του σχολείου θα είναι αυξημένη με προϊόντα που οι ίδιοι κατασκεύασαν και παρασκεύασαν, όπως φυσικά καλλυντικά, χρηστικά και διακοσμητικά είδη από παλιά αντικείμενα, στολίδια και γλυκά. Παράλληλα τα παιδιά θα παρουσιάζουν πρωτότυπα projects μέσα από τη συμμετοχή τους σε club του σχολείου.

Τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα», στις «Θερμαϊδες» παράρτημα Θεσσαλονίκη (για την για την επέκταση της Παιδοκαρδιολογικής Μονάδας του ΑΧΕΠΑ), στο σχολείο του Κέντρου Προσφύγων Διαβατών και στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια. Πληροφορίες στο τηλ 2310 398 200

«Το Χωριό των Αστεριών» στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Χειροποίητες δημιουργίες, γαστρονομικές λιχουδιές και χριστουγεννιάτικα στολίδια, εργαστήρια για τα παιδιά, εθελοντικές δράσεις και αιμοδοσία περιλαμβάνει το φετινό bazaar του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» που θα γίνει σήμερα 10.00-15.00 στις εγκαταστάσεις του, στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης.

Τα έσοδα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, με τίτλο «Το χωριό των αστεριών», θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Αντηρίδα».

Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, οι μαθητές, καθώς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα υποδεχτούν τους προσκεκλημένους για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά κυρίως για να εκφράσουν όλοι μαζί την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων, θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτικές παραστάσεις από μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στους Ομίλους Δραστηριοτήτων του Δημοτικού σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς, από και προς το Κολέγιο, με λεωφορείο, το οποίο θα κάνει τη διαδρομή Αριστοτέλους – Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ” – Αριστοτέλους, κάθε μία ώρα, ξεκινώντας από τις 10.00΄ π.μ. Πληροφορίες για το κοινό: Τηλέφωνο και ώρες επικοινωνίας: 2310.674471 (εσωτ.40), 8.00΄ – 15.00).

Πρότυπα εκπαιδευτήρια: Εορταγορά φιλανθρωπικού χαρακτήρα


Σήμερα, 10:00 – 16:00,θα πραγματοποιηθεί για 21η συνεχή χρονιά, η χριστουγεννιάτικη εορταγορά φιλανθρωπικού χαρακτήρα των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης(Ελαιώνες Πυλαίας, τηλ2310-300002).

Στο 21ο χριστουγεννιάτικο bazaar, θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε εικαστικές δημιουργίες μαθητών, στολίδια, παραδοσιακά προϊόντα, γλυκά, πρωτότυπα διακοσμητικά, κοσμήματα, παιχνίδια, βιβλία, ημερολόγια και πολλά άλλα, αλλά και να κερδίσετε πολλά και πλούσια δώρα που θα κληρωθούν στη λαχειοφόρο αγορά. Τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν με πολλές δραστηριότητες, όπως το λούνα παρκ, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, διάφορα δημιουργικά εργαστήρια και πολλά happenings, όσο οι γονείς θα απολαμβάνουν ζεστά ροφήματα και γιορτινά εδέσματα.

Τα έσοδα από την εορταγορά θα διατεθούν για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι και του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π. «Ο Άγιος Δημήτριος»). «Τα πακέτα αγάπης» που θα ετοιμαστούν με τις προσφορές των επισκεπτών θα δοθούν στην «Εύνοια» και στο συσσίτιο του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας (Άνω Τούμπα) για να στηρίξουν οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας.

Παζάρι στο «Δέντρο της Ζωής»

Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ» (Τηλέφωνο: 2310820655/2310820455) πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικο παζάρι στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016 στο χώρο «Το Δέντρο της Ζωής» (Πολυκλείτου Ρέγκου 17περιοχή Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης).

Στο παζάρι θα διατίθενται χειροποίητες δημιουργίες, όπως κοσμήματα, διακοσμητικά είδη και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τρόφιμα, ποτά κ.α., κατασκευασμένα αποκλειστικά στο καλλιτεχνικό εργαστήρι και το εργαστήρι δημιουργικής κουζίνας του φορέα.

Παράλληλα με το παζάρι έχει προγραμματιστεί και σειρά εκδηλώσεων (Επίσκεψη σχολείων 9/12, Θέατρο, κουκλοθέατρο 10/12, Χορωδία, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί 11/12).

Μια μέρα γιορτής στη Σχολή Τυφλών

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης (Σχολή Τυφλών) και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής Τυφλών οργανώνει Χριστουγεννιάτικο bazaar και καλεί όλους τους φίλους της πόλης, που για 70 χρόνια είναι κοντά του και στηρίζουν τα παιδιά του, να το επισκεφθούν και να ενισχύσουν το έργο του. 

Πότε θα γίνει; Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11:00-17:00, στους χώρους της Σχολής Τυφλών, Βασιλίσσης Όλγας 32 .

Θα συμμετέχει το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του ΚΕΑΤ (Σχολή Τυφλών).

Από το «Χαμόγελο του Παιδιού»


«Το Χαμόγελο του Παιδιού», και φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί τους φίλους του, να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το δύσκολο έργο του.

Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε προσιτές τιμές και να χαρίσουν χαμόγελα τόσο στους φίλους και την οικογένειά τους όσο και στα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που μας έχουν ανάγκη!

Στη Θεσσαλονίκη τα bazaar θα λειτουργήσουν:

-12-24/12 Mediterranean Cosmos – 11ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, ώρες καταστημάτων εμπορικού κέντρου

16-21/12 Πλατεία Ευαγγελισμού Εύοσμος 9:00-21:00.

Στο Τελλόγλειο


Με ευφάνταστες δημιουργίες από τα εργαστήρια για παιδιά, κάλαντα, τραγούδια  και κεράσματα, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. θα υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, από  11.30 έως 13.30, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του. Τους επισκέπτες θα περιμένει ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο bazaar με πολλές προτάσεις για δώρα.

Η καθιερωμένη γιορτή, που διοργανώνει εδώ και χρόνια το Τελλόγλειο την περίοδο των Χριστουγέννων, φέτος συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Δίπλα στο σπήλαιο της Βηθλεέμ, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους στολίδια και δώρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης κάλαντα και τραγούδια με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, καθώς και αναπαράσταση χριστουγεννιάτικων εθίμων από διάφορες χώρες της Ευρώπης με τη μορφή παιχνιδιού. Στη διάρκεια της γιορτής θα προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά των ημερών.

Στο χριστουγεννιάτικο bazaar, οι επισκέπτες του Τελλογλείου μπορούν να διαλέξουν τα πρωτότυπα δώρα τους δίνοντας δεύτερη ζωή σε αντικείμενα με φινέτσα και την πατίνα του χρόνου, που προέρχονται από προσφορές φίλων του Τελλογλείου.

Διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, μικρογλυπτά, ενθύμια και παλαιές εκδόσεις  θα διατίθενται μεταξύ άλλων σε συμβολική τιμή από 1 ευρώ. Τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Στο Βαφοπούλειο

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και φιλανθρωπικά bazaar διοργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, από τις 9/12/2016 έως τις 22/1/2017.

Ο εορταστικός προγραμματισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κάλαντα και έθιμα, εικαστικά εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιών, θέατρο σκιών, παραστάσεις και συναυλίες.

Τα bazaar θα πραγματοποιηθούν στο Φουαγιέ του Βαφοπουλείου, υπέρ συλλόγων της πόλης, κατά τις ώρες 08.00 έως τις 20.00, εκτός από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, που το bazaar θα λειτουργήσει από τις 17.00 έως τις 22.00. Συγκεκριμένα:

•    Από 9 έως την 11 Δεκεμβρίου – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες

•     Από 16 έως την 18 Δεκεμβρίου – Σύλλογος Ανοιχτή Αγκαλιά-Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής-Παράρτημα Θεσσαλονίκης

•   Από 20 έως 22 Δεκεμβρίου – Σύλλογος Φίλων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: