Τα «γάντια» του Ρομπέρτο

Ο Ερνάνι σημείωσε τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στην Τρίπολη και ο Φορτούνης με τον Κασάμι πραγματοποίησαν δύο εξαιρετικές ασίστ στον Πορτογάλο εξτρέμ. Τα πλασέ που έκανε ο 25χρονος Πορτογάλος ήταν ιδανικά αλλά τα βλέμματα των φίλων του Ολυμπιακού ήταν στραμμένα μάλλον σε άλλον “ερυθρόλευκο”.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο προπονητής των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα επέλεξε τη χρησιμοποίηση του Καπίνο στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού και ήταν λογικό, όλοι να έχουν την προσοχή τους πάνω στον νεαρό γκολκίπερ. Το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ρομπέρτο από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι δεν είναι απίθανο αν και όλα εξαρτώνται από τις προτάσεις που θα έχει ο Ισπανός.

Ο Καπίνο γνωρίζει πολύ καλά ότι θα “σηκώσει το βάρος” σε περίπτωση που φύγει ο Ρομπέρτο και είναι λογικό ο νεαρός πορτιέρε να θέλει ν’ αποδείξει ότι οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να βασιστούν πάνω του. Η εμφάνιση που έκανε στην Τρίπολη ο Καπίνο ήταν καλή και αυτό είναι κάτι που σίγουρα ικανοποίησε τον Μάρκο Σίλβα.

Ο πορτιέρε του Ολυμπιακού έδειξε να είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας, ειδικά σε φάσεις που χρειάστηκε ν’ αφήσει την εστία και να κάνει έξοδο, πέφτοντας στα πόδια του αντιπάλου του. Ήταν κάτι που έκανε ο Καπίνο σε τρεις – τέσσερις περιπτώσεις και σε μία εξ αυτών ήταν και άτυχος καθώς τραυματίστηκε στη σύγκρουση με τον Μπερτόλιο.

Τα “γάντια” του Ρομπέρτο είναι “βαριά” και ο Καπίνο ξέρει πολύ καλά, δουλεύοντας καθημερινά με τον Αλέκο Ράντο, ότι αν κληθεί απ’ τη νέα σεζόν να χωρέσει στα “γάντια” του Ισπανού συμπαίκτη του, τότε θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή.

Ο Καπίνο πάντως δείχνει ότι έχει δυνατότητες και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κάποιος. Το κύριο όμως ζητούμενο για τον πρώην πορτιέρε του Παναθηναϊκού είναι να δουλεύει καθημερινά στου Ρέντη, προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο που χρειάζεται για ν’ αντικαταστήσει (αν φύγει ο Ισπανός) τον Ρομπέρτο.

Η δουλειά είναι αυτή που θα κάνει τον Καπίνο να ξεχωρίσει, γιατί το ταλέντο υπάρχει και είναι άφθονο. Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ρομπέρτο ήρθε στην Ελλάδα έχοντας μια κακή χρονιά στη Σαραγόσα ενώ έφυγε ως αποτυχημένη μεταγραφή από την Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2011.

Η δουλειά όμως που έκανε ο Ρομπέρτο στου Ρέντη μετέτρεψε τον Ισπανό σε “ήρωα” των “ερυθρόλευκων” και τούτο αποδεικνύει πως η προπόνηση σε υψηλό επίπεδο είναι το στοιχείο που θα κάνει τον παίκτη να ξεχωρίσει, είτε αυτός είναι τερματοφύλακας είτε σέντερ φορ.

Ειδικά όμως όταν αναφέρεται κάποιος στη θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ η καλή προπόνηση μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες και απ’ την άλλη ν’ αναπτύξει το ταλέντο που έχει ο κάθε τερματοφύλακας. Και όπως προαναφέραμε στην περίπτωση του Καπίνο το ταλέντο είναι άφθονο.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό και αυτό το γνωρίζει ο νεαρός γκολκίπερ, ότι ο Ολυμπιακός του δείχνει εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο εφόδιο για έναν παίκτη να ξέρει ότι η ομάδα του, το προπονητικό τιμ αλλά και οι συμπαίκτες του, εκφράζουν σιγουριά για τις ικανότητες του και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη και νευραλγική θέση όπως αυτή του τερματοφύλακα.

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: