Τα διεθνή ΜΜΕ για την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έσπευσαν να μεταδώσουν και να σχολιάσουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείουReuters. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να συνέλθει από τη βαριά ήττα του Δεκεμβρίου όταν οι Έλληνες εξέλεξαν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μητσοτάκης αναμένεται να ασκήσει πίεση επί του 41χρονου Τσίπρα εν όψει μίας κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας , αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο τηλεγράφημα για την εκλογή του νέου ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας. «Έναν χρόνο αφού έχασε την εξουσία στην Ελλάδα, το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 47 ετών, γιο ενός πρώην πρωθυπουργού, νέο ηγέτη του», αναφέρεται στο τηλεγράφημα. Ο αντίπαλός του Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναγνώρισε την ήττα του, ενώ η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευσιν κρατικού ασφαλιστικού συστήματος, είναι ο τίτλος των Financial Times.

Το δικό του σχόλιο για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία έκανε και ο γνωστός δημοσιογράφος Hugo Dixon.Όπως τόνισε μεταξύ άλλων μέσω twitter, η Ελλάδα αποκτά πλέον αξιόπιστη αντιπολίτευση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον υπό πίεση. «Ο Μητσοτάκης έγινε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, όπως λένε οι ειδήσεις από την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα έχει επιτέλους μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Φιλελεύθερος στην εκκίνηση του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Dixon.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: