Σύνθεση και όχι απο-σύνθεση

Η κουβέντα γύρω από το ενδεχόμενο Grexit στο ποδόσφαιρο μας μονοπωλεί την αθλητική επικαιρότητα στη χώρα και αυτό είναι κάτι παραπάνω από… αναμενόμενο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό που όμως είναι σίγουρα απογοητευτικό είναι ν’ ακούς απόψεις ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στο ποδόσφαιρο να επιμένουν, “ασυζητητί” μάλιστα, πως η ορθή επιλογή είναι να τοποθετηθεί “τείχος απομόνωσης” στους συλλόγους και την εθνική μας ομάδα.

Όχι μόνο να θεωρούν πως αυτή είναι η λύση αλλά να κραυγάζουν για το ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ασφαλώς και μπορούν να γίνουν αλλαγές, το είπε άλλωστε σήμερα και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης. Αλλά με το ελληνικό ποδόσφαιρο εντός Ευρώπης και όχι αποκλεισμένο απ’ όλους τους θεσμούς και τις διοργανώσεις.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι ομάδες, η ομοσπονδία, η πολιτεία είναι υποχρεωμένες να έχουν κοινό πεδίο σκέψης, σε ότι αφορά τις προτάσεις τους.

Ασφαλώς και θα υπάρχουν διαφορές, σίγουρα θα εμφανιστούν αντίθετες απόψεις, αλλά αυτό είναι και το ζητούμενο άλλωστε. Η σύνθεση και όχι η από-σύνθεση ή αν θέλετε η αποδόμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι χωρίς αμφιβολία ουτοπικό να θεωρεί κάποιος ότι με τη χώρα εκτός παγκόσμιου ποδοσφαιρικού πλαισίου, θα δρομολογηθούν διαδικασίες που θα φέρουν τις λύσεις στο…πιάτο.

Ας αναλογιστούν αυτοί που φωνάζουν (ακόμα και από το χώρο του Τύπου) τι επιπτώσεις θα έχει μια “βουτιά στο κενό” για το ποδόσφαιρο μας και αφού βρουν τις απαντήσεις τότε ας αναρωτηθούν μήπως οι δεύτερες σκέψεις και η πιο ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων μπορεί να προσφέρει κάτι το διαφορετικό.

Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο, οι όποιες αλλαγές γίνουν να είναι αποτέλεσμα συζήτησης ώστε να γίνουν βήματα προόδου.

Οι φωνασκίες όμως τύπου “έξω από παντού” δεν προσφέρουν λύσεις και δεν είναι ανάγκη να βγούμε εκτός από κάθε είδους ποδοσφαιρική δραστηριότητα για να το διαπιστώσουμε. Να είναι όλοι σίγουροι πως ο ποδοσφαιρικό “εγκλεισμός” μας θα είναι ότι χειρότερο για τον αθλητισμό μας.

Συζήτηση λοιπόν έστω και στο παρά…ένα προκειμένου να μη βρεθούμε προ… τετελεσμένων γεγονότων. Γιατί μετά (κι αφού έχουμε δει τις συνέπειες του Grexit) θ’ αναρωτιόμαστε, “τι κάναμε ρε παιδιά”;

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: