Συνεχίζονται οι ζυμώσεις υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα έως την καταληκτική προθεσμία της ερχόμενης Παρασκευής και τελευταία εξέλιξη την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικζώστα συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την αρχηγία του κόμματος.

Σε ανάρτησή του στο ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για έναν νέο ξεκίνημα για τη ΝΔ, με ενότητα, και για μία νέα «καθαρή πολιτική απάντηση» που για να επιτευχθεί πρέπει «να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης».

Ο πρώτος που εκδήλωσε ανοιχτά ενδιαφέρον για να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο ενώ από αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα της υποψηφιότητας του νυν προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος την Παρασκευή είχε τηλεφωνική με τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε εμφανιστεί αρχικά αρνητικός στο να κατέβει υποψήφιος, τόσο λόγω της διαδικασίας εκλογής από τη βάση, όσο και λόγω του εσωκομματικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει στελέχη προερχόμενα από το περιβάλλον του πρώην προέδρου Αντώνη Σαμαρά, την επομένη της ανακοίνωσης του αποτελέσματος των εκλογών. Ο κ. Καραμανλής σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρεί να μεταπείσει τον κ. Μεϊμαράκη, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος είναι αυτός που μπορεί να διαφυλάξει το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης απέναντι στην υποψηφιότητα που θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχει από το μπλοκ της «δεξιάς πλατφόρμας».

Υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη τάχθηκε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος λέγοντας, σε συνέντευξή του στο , πως ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει την κοινωνική κεντροδεξιά.

Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δεν απέκλεισε ο βουλευτής του κόμματος Άδωνις , επαναλμβάνοντας ότι η απόφασή του θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις τελικές υποψηφιότητες. «Η απόφασή μου θα εξαρτηθεί από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και το ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο που θα δώσουν. Η διαδικασία της καταθέσεως υποψηφιοτήτων για τη ΝΔ λήγει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Μέχρι την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα ξέρουμε ποιοι είναι οι υποψήφιοι και αν θα είμαι κι εγώ ή όχι. Δεν είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές μου. Δεν το αποκλείω κιόλας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος εξαρτάται από τις κινήσεις του Μάκη Βορίδη, ο κ. Γεωργιάδης παραδεχόμενος ότι έχουν στενή πολιτική σχέση, τόνισε πως «δεν έχει νόημα» να είναι και οι δύο υποψήφιοι.

Κληθείς να σχολιάσει τέλος τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης τον χαρακτήρισε «εξαιρετικά συμπαθή» κι αρκέστηκε να εκτιμήσει ότι η υποψηφιότητά του θα ήταν χρήσιμη.

 

newsbeast.gr-politiki

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: