Συνεχίζεται η εκκένωση των νησιών από μετανάστες – Τούρκοι παρατηρητές σε Χίο και Λέσβο

Στη βάση της συμφωνίας των Βρυξελλών – Πάνω από 800 μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο και 400 στη Χίο – Έξι Τούρκοι παρατηρητές αφίχθηκαν ήδη στη Χίο, 18 αναμένονται στη Μυτιλήνη

Στο χώρο υποδοχής του Ελληνικού οδηγούνται άμεσα, από το πρωί της Κυριακής, οι πρόσφυγες που έφτασαν, με βάση το νέο σχεδιασμό που προβλέπεται από τη συμφωνία των Βρυξελλών, στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Ειδικότερα, το πρωί, προερχόμενο από τη Χίο, έφτασε το πλοίο «Terra Jet», που μετέφερε συνολικά 1.169 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν άμεσα σε λεωφορεία και έφυγαν για το Ελληνικό.

Κατά πληροφορίες, σήμερα το βράδυ έφτασαν στη Χίο και έξι Τούρκοι παρατηρητές, οι οποίοι, πάντοτε βάσει της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, αναμένεται να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές στην όσο το δυνατόν ταχύτερη διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων ασύλου.

Την ίδια ώρα, εμπλοκή προέκυψε με τη μετακίνηση περισσότερων από 2.000 ανθρώπων από τη Λέσβο, καθώς στους ελέγχους κατά την επιβίβαση τους σε πλοίο εντοπίστηκαν άτομα με πλαστά έγγραφα, που είχαν πέσει θύματα κυκλωμάτων που εκδίδουν παράτυπα δικαιολογητικά. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στο πλαίσιο της συμφωνίας των Βρυξελλών, δε, άλλοι 18 Τούρκοι παρατηρητές αναμένονται το πρωί της Δευτέρας στη Μυτιλήνη.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι από σήμερα τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία των Βρυξελλών για το προσφυγικό, στη Λέσβο έφτασαν περισσότεροι από 800 μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες. Δύο εξ αυτών, μάλιστα, στην προσπάθειά τους να βγουν στο νησί, πνίγηκαν!

Τραγωδία και στη Ρω, όπου νεκρά περισυνελέγησαν δύο μικρά κοριτσάκια 1 και 2 ετών, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσαν από λέμβο που μετέφερε 35 με 40 μετανάστες και πρόσφυγες στο ελληνικό νησί από τα τουρκικά παράλια.

Τα άτυχα παιδάκια εντοπίστηκαν από πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: