Συναντήθηκαν Βαρουφάκης και Τόμσεν στο Παρίσι – ΔΝΤ: Καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση χρέους – ΥΠΟΙΚ

Συναντήθηκαν Βαρουφάκης και Τόμσεν στο Παρίσι – ΔΝΤ: Καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση χρέους   ΥΠΟΙΚ

[UPD] Δεν διεξάγεται καμία συζήτηση με την Ελλάδα για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της, διαμηνύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαψεύδοντας τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη που δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με το ΔΝΤ.

“Δεν διεξάγονται συζητήσεις με την Ελλάδα για αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα του χρέους”, είναι η επίσημη θέση που εκφράζει το Ταμείο.

“Δεν συζητάμε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας”, επαναλαμβάνει το ΔΝΤ, κλείνοντας, από την πλευρά του, τη συζήτηση που έχει ανοίξει η του Αλέξη Τσίπρα.

ΥΠΟΙΚ: Υπήρξε συνάντηση Βαρουφάκη — Τόμσεν στο Παρίσι

Συνάντηση με τον Poul Thomsen, το διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είχε ο Έλληνας Οικονομικών κ. Γιάννης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι.

«Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Poul Thomsen στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που επιβεβαιώνει την πληροφορία που έδωσαν οι FT.

Ποιος ήταν ο λόγος της συνάντησης;
«Η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους» επισημαίνεται σιβυλλικά στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο επιβεβαιώνεται το τετ-α-τετ του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Πολ Τόμσεν στο Παρίσι.

Αποκάλυψη FT

Την αποκάλυψη έκανε ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, με μήνυμά του στο , επικαλούμενος «δύο αξιόπιστες πηγές».

Ο κ. Spiegel δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης όμως, στη συνέντευξή του στην ιταλική La Repubblica αποκάλυψε ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με την πρόταση για αναπτυξιακά ομόλογα. Δήλωσε παράλληλα αισιόδοξος ότι θα επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα του χρέους και ότι είχε θετική υποδοχή κατά τις συναντήσεις που είχε με οικονομολόγους και επενδυτές στο τη Δευτέρα.

 

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: