Συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη με φόντο το ασφαλιστικό και στο βάθος μετωπική

Στην τελική ευθεία για την την επικείμενη κυβερνητική πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το ασφαλιστικό και τη διοικητική μεταρρύθμιση, θα συναντηθούν σήμερα στις 3μμ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκεται και η σύνθεση του ΕΣΡ, με το πρωθυπουργικό «περιβάλλον» πάντως να μην έχει ιδιαίτερες προσδοκίες για συμφωνία σε αυτήν την συνάντηση.

Την ίδια ώρα πηγές του Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι το προβάδισμα που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δημοσκοπήσεις ήταν αναμενόμενο για την κυβέρνηση, θεωρούν όμως ότι ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ρεύμα και ότι η όποια δυναμική της εκλογής του θα εξαντληθεί μόλις καταθέσει τις προτάσεις του για τα μεγάλα ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό.

Όπως επισημαίνουν, το κυβερνητικό πρόβλημα οφείλεται κυρίως στην αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος και αμέσως μετά την επιστροφή του από το Νταβός, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για να την αντιμετωπίσει.
Σε αυτό, πρώτος και σημαντικότερος σταθμός είναι η πανηγυρική εκδήλωση που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της εξουσίας στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Σε ό,τι αφορά στην τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να παρακάμψει το θέμα του ασφαλιστικού με το επιχείρημα ότι έχει συγκροτήσει επιτροπή που θα συντάξει την πρόταση της αντιπολίτευσης και ότι στην πραγματικότητα δεν θέλει να τοποθετηθεί καθαρά.
Σε ό,τι αφορά στη στάση των δανειστών, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η καθυστέρηση στην αξιολόγηση θα ήταν μια «καταστρεπτική εξέλιξη για την κυβέρνηση», αφού και η οικονομία δεν θα άντεχε τόσο μεγάλη παράταση της εκκρεμότητας αλλά και η διατήρηση της συνοχής του κυβερνώντος κόμματος θα γινόταν πολύ δύσκολη.
Όπως λένε χαρακτηριστικά, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους δεν υπάρχει η βάση, πάνω στην οποία ο κ. Τσίπρας θα διαχειριστεί το εσωκομματικό τοπίο.

Action24.gr-Politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: