Συνάντηση Δραγασάκη με τις διοικήσεις των τραπεζών-Σε εξέλιξη η ανακεφαλαιοποίηση

Συνάντηση με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών θα έχει το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με το βλέμμα στα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση. Τα χρήματα αναμένεται να εκταμιευθούν τη Δευτέρα, μετά την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Η συνάντηση στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πραγματοποιείται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των ΑΜΚ των τραπεζών.

Ήδη, η Alpha Bank και η Eurobank έκλεισαν τα βιβλία προσφορών τους, αλλά ο καθορισμός της τιμής που θα γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και οι δύο τράπεζες σημείωσαν σημαντική υπερκάλυψη, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Η Εθνική Τράπεζα πραγματοποίησε χθες την έκτακτη γενική της συνέλευση, κλείνοντας τον κύκλο των εγκρίσεων στις αυξήσεις κεφαλαίου των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Υπό αυτό το κλίμα, η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές δρομολογεί την τελευταία φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Η συμφωνία υπό τη μορφή πολυνομοσχεδίου κατατέθηκε στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί έως την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή θα δοθεί το «πράσινο φως» από το EuroWorking Group για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: