Συγκλονίζει ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη στο Τόγκο: “Μας έδιναν ελάχιστο φαγητό, κυρίως ωμό κρέας”

Τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των απαγωγέων, στη ζούγκλα της Αφρικής, περιγράφει ο 20χρονος ναυτικός από το Μεσολόγγι, που απελευθερώθηκε πρόσφατα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δόκιμος μηχανικός είχε πέσει θύμα απαγωγής μαζί με τρία ακόμα μέλη πληρώματος του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle» που ήταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Λόμε Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.

Τους κρατούσαν σε δέντρα για να μην τους κατασπαράξουν τα άγρια θηρία

Ο 20χρονος, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, κρατήθηκε όμηρος για 40 μέρες από πειρατές στο Τόγκο. Μιλώντας στην εφημερίδα «Realnews», περιέγραψε τις δραματικές ημέρες που πέρασε. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι απαγωγείς τους κρατούσαν μέσα στη ζούγκλα, πάνω σε δέντρα για να μην τους κατασπαράξουν τα άγρια θηρία.

Σύμφωνα με τον 20χρονο, οι τέσσερις απαχθέντες, ένας εκ των οποίων κατέληξε, έπιναν νερό μέσα σε πλαστικές σακούλες από το ποτάμι, ενώ τους έδιναν ελάχιστο φαγητό, κυρίως ρύζι και ωμό κρέας.

“Η εικόνα του νεκρού συναδέλφου μου έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου”

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έγιναν εκείνες τις ημέρες. Η εικόνα του νεκρού συναδέλφου μου έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου. Η προσευχή ήταν το στήριγμά μου», λέει ο 20χρονος.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: