Συνταγή για σπιτική μακαρονάδα με θαλασσινά!

Η μακαρονάδα με τα θαλασσινά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό. Αντί να δώσετε πολλά χρήματα και να το φάτε έξω, σας προτείνουμε να το φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μακαρόνια λινγκουίνι ή λαζανάκι
  • διάφορα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια με κέλυφος, μύδια χωρίς κέλυφος, κυδώνια, αστακοουρές σε ροδέλες, και καβουροπόδαρα)
  • μαιντανός
  • λίγο λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι ή και γλυκιά πάπρικα
  • turmeric ή αλλιώς κουρκουμάς
  • 1 μικρή συσκευασία ντοματοχυμό
  • σκόρδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζω τα θαλασσινά αφού έχουν καθαριστεί πολύ καλά, όλα εκτός από τα καβουροπόδαρα.
  2. Για περίπου 5-6 λεπτά τα βράζω. Επειτα, σουρώνω τα θαλασσινά όλα, και τα αφήνω στην άκρη.
  3. Καθαρίζω όμως τις γαρίδες τελείως, ουρά, κεφάλι, κτλ
  4. Το νερό που κράτησα από το βράσιμο, το βάζω σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτω τα μακαρόνια και τα βράζω al dente.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τώρα βάζω το λαδάκι, όσο να καλύπτει την επιφάνεια του τηγανιού, όχι πολύ λάδι.
  6. Μετά προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο και ξερό κρεμμύδι σε κομματάκια, αλάτι και πιπέρι και πράσινη πιπεριά. Σε μερικά λεπτά βάζω όλα τα θαλασσινά τα βρασμένα και τούτη την φορά και τα καβουροπόδαρα. Συμπληρώνω με πουμαρό, και κουρκουμά και κόκκινο πιπέρι.
  7. Ελέγχω το αλάτι, και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμα.Στο τέλος, βάζουμε μπόλικο μαιντανό.

mel-being

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: