Στο στόχαστρο για φοροαποφυγή ο Τραμπ


Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως δεν έχει καταβάλει φόρους στο αμερικανικό κράτος εδώ και κάποια χρόνια, υποστήριξε την Πέμπτη ο αρθρογράφος των NYTimes, James Stewart, σχολιάζοντας ότι «κανείς δε θα πρέπει να εκπλήσσεται».
Μέσα από τη στήλη του, ο αρθρογράφος τόνισε ότι από συζητήσεις που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες με επαγγελματίες του τομέα ακινήτων και φορολόγησης, προέκυψε ότι ο Αμερικανός υποψήφιος μάλλον χρησιμοποίησε τις γενναιόδωρες φοροελαφρύνσεις που προβλέπονται για τους εργολάβους προκειμένου να μειώσει το εισόδημα που εμφάνιζε, είτε στο μηδέν είτε σε ζημιές.
Ο Τραμπ έχει επιτεθεί δυναμικά στο παρελθόν στα υψηλά αμειβόμενα εταιρικά στελέχη που γλιτώνουν τη φορολογία, ωστόσο ο ίδιος πληρώνει όσο λιγότερα του επιτρέπει ο νόμος, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι οι εισφορές του είναι «σημαντικές».
Ο Stewart τονίζει ότι ο υποψήφιος δεν έχει δημοσιεύσει τις φορολογικές του καταστάσεις, οπότε ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς από όσους μίλησε δεν τις έχουν δει ποτέ. Όπως ισχυρίστηκε, είναι πιθανό να μην δημοσιεύει τα στοιχεία για να μη γίνει γνωστό ότι δεν πληρώνει ή πληρώνει ελάχιστα για να στηρίξει τη χώρα που επιθυμεί να κυβερνήσει.
Αν και οι πρόσφατες καταστάσεις είναι απόρρητες, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η ιδέα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φοροαποφεύγει δεν είναι εικασία: στοιχεία που είναι γνωστά για τα τέλη της δεκαετίας του 1970 δείχνουν ότι ο υποψήφιος δήλωσε ζημιές και δεν πλήρωσε φόρο το 1978, ενώ το 1979 κατέβαλε ένα ελάχιστο ποσό, ένα σύνολο κάτω των 75.000 δολαρίων για τα προηγούμενα τρία χρόνια.euro2day.gr 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: