Στο σκοτάδι 200 μνημεία στο Βερολίνο για… εξοικονόμηση ενέργειας!

Για να εξοικονομήσουν ενέργεια λόγω της κρίσης, οι αρχές του Βερολίνου απαγορεύουν την φωταγώγηση περίπου 200 ιστορικών μνημείων και δημοσίων κτιρίων, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Ενόψει του πολέμου στην Ουκρανία και των ενεργειακών απειλών της Ρωσίας είναι ζωτικής σημασίας να διαχειριζόμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά την κατανάλωση ενέργειας», υποστήριξε η βουλευτής του Βερολίνου, αρμόδια για θέματα Περιβάλλοντος, Μπετίνα Γιάρας αναφερόμενη στην απόφαση των αρχών που ήδη τέθηκε σε ισχύ.

Την ώρα που η ατμομηχανή της Ευρωζώνης συνεχίζει τις προσπάθειες αποθήκευσης φυσικού αερίου για τον ερχόμενο χειμώνα, το Ανόβερο έγινε χθες η πρώτη μεγαλούπολη της χώρας που ανακοίνωσε μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, μεταξύ άλλων, τη διακοπή της παροχής ζεστού νερού στις ντουζιέρες των αθλητικών κέντρων, των δημοτικών κτιρίων και κέντρων αναψυχής. Επιπλέον, σταματά τη φωταγώγηση δημοσίων κτιρίων και κλείνει τα σιντριβάνια.

Τα δημοτικά κτίρια στην πρωτεύουσα της Κάτω Σαξονίας θα θερμαίνονται από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 31η Μαρτίου σε θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου, ενώ απαγορεύεται η χρήση κινητών μονάδων air condition και ανεμιστήρων. Μόνον τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία και οι οίκοι ευγηρίας εξαιρούνται των μέτρων.

Ο στόχος της εξοικονόμησης ενέργειας κατά 15% του Ανόβερου συμβαδίζει με τις μειώσεις που εισηγήθηκε αυτή την εβδομάδα η Κομισιόν στα κράτη μέλη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σε περίπτωση που η Ρωσία διακόψει εντελώς τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: