Στο νοσοκομείο ο Φετουλάχ Γκιουλέν, γράφουν τουρκικά ΜΜΕ

Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για καλύτερη παρακολούθηση της υγείας του και διενέργεια εξετάσεων

Ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο η Άγκυρα προσάπτει πως ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016 εισήχθη σε νοσοκομείο καθ’ υπόδειξη των γιατρών του, γράφει σε δημοσίευμά της Cumhuriyet.

Επικαλούμενη ιστότοπους που πρόσκεινται στο κίνημα του Γκιουλέν, γνωστό στην Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση FETO, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο ιεροκήρυκας εισήχθη στο νοσοκομείο για τακτικές εξετάσεις και κρίθηκε από τους γιατρός σκόπιμο να παραμείνει νοσηλευόμενος για καλύτερη παρακολούθηση της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν υπάρξε διάφορα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο στο παρελθόν για την κατάσταση της υγείας του Γκιουλέν, τα οποία ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ μέσω επίσημων πηγών.

Τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς, διακινούνταν πολλά σενάρια στα κοινωνικά δίκτυα της Τουρκίας ότι ο αυτοεξόριστος στην ΗΠΑ ιερωμένος είχε πεθάνει. Ωστόσο η ιστοσελίδα TR724, που είναι γνωστή για τις επαφές της με το κίνημα του Γκιουλέν, προχώρησε σύντομα σε διάψευση, επιβεβαιώνοντας ότι είναι καλά στην υγεία του.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: