Στο «κρεβάτι» της… επανασύνδεσης: Τι κρύβεται πίσω του που το κάνει τόσο δυνατό;

Τι κρύβεται πίσω από το σeξ επανασύνδεσης που το κάνει τόσο… δυνατό; Μην το αρνηθείς. Σου έχει συμβεί. Μετά από έναν άγριο καβγά συχνά ακολουθεί ένα απολαυστικό σeξ. Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση και το Youweekly.gr στην παρουσιάζει!

Από την Έλλη Μαραγκάκη

Είσαι πιο επιθετική
Μετά από έναν καβγά τα συναισθήματά σου είναι πολύ έντονα. Αυτή η ένταση είναι επόμενο να μεταφερθεί και στην κρεβατοκάμαρα. Κατά τη διάρκεια του make up sex, οι σύντροφοι είναι πιο επιθετικοί και παθιασμένοι απ’ ό,τι συνήθως. Γεγονός που τους… ανάβει ακόμα περισσότερο.Είσαι έτοιμη για δράση
Ο θυμός, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, βρίσκεται πολύ κοντά στην επιθυμία. Όταν είσαι νευριασμένη, οι παλμοί της καρδιάς σου είναι ανεβασμένοι και είσαι σε διέγερση. Έτσι όταν εκείνη τη στιγμή κάνεις σeξ νιώθεις τεράστια ανακούφιση.

Οι ορμόνες επανασύνδεσης είναι στο ζενίθ
Μετά το σeξ ο εγκέφαλός σου είναι γεμάτος οξυτοκίνη, μια ορμόνη που ενισχύει τα συναισθήματα της αγάπης και της συντροφικότητας. Έτσι είναι πιο εύκολο να παραβλέψεις τους λόγους που τσακώθηκες με τον σύντροφό σου. Το σeξ σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί σαν τη λύση που βρέθηκε μετά τον καβγά.

Σε… φτιάχνει
Το σeξ σε ανεβάζει. Από τη συναισθηματική κατρακύλα ενός καβγά στο απόλυτο αίσθημα ευφορίας του οργασμού.

Ερωτεύεσαι, ξανά!
Είναι πολύ φυσικό την ώρα ενός τσακωμού να μην έχεις και τα καλύτερα συναισθήματα για τον σύντροφό σου. Όμως μετά το σeξ όλα αυτά έχουν ξεχαστεί ή τουλάχιστον τα παραβλέπεις προς το παρόν και νιώθεις και πάλι ερωτευμένη μαζί του.

Προσοχή!
Το σeξ επανασύνδεσης μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες και να ρισκάρει ακόμα και τη σχέση σου.
– Όσες φορές κι αν το έχουμε δει στις ταινίες, στην πραγματική ζωή τα πράγματα δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι. Το σeξ μετά από έναν καβγά δεν λύνει το πρόβλημα. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να συζητάς με τον σύντροφό σου όταν το θέμα είναι σοβαρό.
– Ίσως το έχεις ανακαλύψει ήδη αλλά το σeξ επανασύνδεσης δεν είναι πάντα καυτό και υπέροχο. Υπάρχουν φορές που η κακή διάθεση του ενός ή και των δύο δεν αλλάζει μαγικά σε μια στιγμή.
– Μια κακή στιγμή στο σeξ μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Εκεί που πήγαινες για τον τέλειο οργασμό, πουφ, σε μια στιγμή όλα εξαφανίζονται!

– Δεν αντικαθιστά τη συγγνώμη. Αν το λάθος είναι δικό σου και ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να ζητήσεις συγγνώμη, το σeξ δεν θα μιλήσει από μόνο του.
– Μπορεί να εξελιχθεί σε μια ανθυγιεινή συνήθεια. Αν ο σύντροφός σου έχεις καταλάβει ότι σε συγχωρεί μετά από κάθε καβγά ή αντίστοιχα εσύ. Τότε πρέπει άμεσα να σταματήσεις το σeξ επανασύνδεσης και να αρχίσεις τη συζήτηση.

Σύμφωνα με το περιοδικο The Body, 10 λεπτά μετά τον καβγά ένας άντρας έχει κιόλας ξεχάσει τους λόγους που τσακωθήκατε. Αντίθετα οι γυναίκες κρατάνε «μούτρα» πολύ περισσότερο. Μήπως να μαθαίναμε από το παράδειγμά τους;

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

 

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: