Στο αρχείο η δικογραφία για τα περί πραξικοπήματος στον χώρο της Δικαιοσύνης

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τις καταγγελίες περί πραξικοπήματος στο χώρο της Δικαιοσύνης σχετικά με υπόθεση για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής, ο οποίος διενήργησε σχετική έρευνα ως εποπτεύων από το νόμο των οικονομικών εισαγγελέων και των εισαγγελέων Διαφθοράς, με διάταξή του αποφάνθηκε ότι η εισαγγελικός λειτουργός που είχε αναλάβει τη σχετική υπόθεση έπραξε τα νόμιμα.
Σε ανακοίνωσή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος αναφέρει ότι «στο περιοδικό Hot Dοc καταχωρήθηκε συκοφαντικό δημοσίευμα με τον πηχυαίο τίτλο ‘’Πραξικόπημα στη Δικαιοσύνη για χάρη του Βγενόπουλου’’. Μάλιστα τον τίτλο αυτό υιοθέτησε και πρόβαλε, πρόωρα και καθ΄ υπερβολή, μερίδα πολιτικών και δημοσιογράφων, αποδόθηκε δε μομφή στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».
Μετά το δημοσίευμα, ο εκδότης του εν λόγω περιοδικού κατέθεσε σχετική αναφορά στον Άρειο Πάγο και οι καταγγελίες του ελέγχθηκαν από τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Παντελή.
«Ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου – Επόπτης των Οικονομικών Εισαγγελέων και Εισαγγελέων Διαφθοράς κ. Νίκος Παντελής ,με διάταξή του αποφάνθηκε ότι όλες οι ενέργειες της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνηστη στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι απολύτως νόμιμες .Κατόπιν τούτων, η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί από την ίδια εισαγγελική λειτουργό με αντικειμενικότητα και αμεροληψία προς κάθε κατεύθυνση», τονίζει ο κ. Ντογιάκος.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: