Στην Κίνα ξεκινάει η παραγωγή της BMW X5- Οι Γερμανοί επεκτείνουν το εργοστάσιο της BMW Brilliance Automotive στο Dadong

Το τεράστιο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της BMW στην Κίνα επεκτείνεται.Το εργοστάσιο το οποίο ανήκει στην κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive Ltd (BBA), θα ξεκινήσει ταυτόχρονα στη νέα του επέκταση, την παραγωγή της BMW X5 με μακρύ μεταξόνιο, αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά.

Το εργοστάσιο της BMW Brilliance στο Dadong εγκαινίασε για πρώτη φορά την τοπική παραγωγή οχημάτων BMW στην Κίνα. Σήμερα, είναι πρωτοπόρος της παραγωγής αυτοκινήτων “Industry 4.0” και εναρμονίζεται άριστα με το BMW iFACTORY – το γενικό σχέδιο για το μέλλον της παραγωγής. Προσφέρει πλήρως ευέλικτη παραγωγή αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες, plug-in υβριδικών οχημάτων και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Χάρη στην αυξημένη ευελιξία του θα μπορεί να ανταποκρίνεται ταχύτατα στις μελλοντικές τάσεις της αγοράς και στις μεταβαλλόμενες επιθυμίες των πελατών. Κατά την επέκταση του εργοστασίου, επιπλέον σημεία εστίασης ήταν η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα, με καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής, που μειώνουν περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του εργοστασίου.

Όπως επεσήμανε ο Milan Nedeljković, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG στον τομέα της Παραγωγής, οι εγκαταστάσεις της παραγωγής στην Κίνα είναι πολύ σημαντικές για το BMW Group. Παρά τις προκλήσεις των τελευταίων τριών ετών, αυτό το περίπλοκο κατασκευαστικό έργο ολοκληρώθηκε πλήρως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Πέρσι, σχεδόν το ένα στα τρία οχήματα του BMW Group που παραδόθηκαν σε όλο τον κόσμο, είχε κατασκευαστεί στο Shenyang.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της κατασκευής, η νέα επέκταση του εργοστασίου του Dadong είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία της. Ο Franz Decker, πρόεδρος & CEO της BMW Brilliance, δήλωσε σχετικά:

«Στην Κίνα, είμαστε αποφασισμένοι να ηγηθούμε από την πρώτη γραμμή: πράσινη, λιτή, ψηφιακή παραγωγή! Με ‘μοχλούς’ την τεχνολογία και την καινοτομία, δημιουργούμε περισσότερη αξία για τους πελάτες μας. Βασισμένοι στην 100χρονη εμπειρία της BMW στην παραγωγή, δημιουργήσαμε μία από τις πιο προηγμένες και έξυπνες εγκαταστάσεις στην Κίνα, εδώ στο Shenyang. Η επέκταση του εργοστασίου του Dadong για μία ακόμα φορά, θα θέσει σημεία αναφοράς στον τομέα της βιωσιμότητας, της παραγωγικότητας, της ψηφιοποίησης και της ευελιξίας».

Εκτός από τη νέα στη γκάμα BMW X5, το εργοστάσιο του Dadong ήδη κατασκευάζει την BMW Σειρά 5 και την X3 για την Κινεζική αγορά. Επίσης, είναι η μοναδική μονάδα παραγωγής που κατασκευάζει την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3 για την παγκόσμια αγορά.

Μαζί με το δεύτερο εργοστάσιο της BBA, που βρίσκεται στο Tiexi, κατασκεύασαν συνολικά πάνω από 700.000 οχήματα πέρσι, καθιστώντας το Shenyang όχι μόνο την υψηλότερου όγκου μονάδα παραγωγής του BMW Group, αλλά και τον μεγαλύτερο premium κατασκευαστή στην Κίνα. Το εργοστάσιο του Tiexi κατασκευάζει την BMW Σειρά 1, την Σειρά 3, καθώς και τις BMW X1 και X2. Το καλοκαίρι, θα ανοίξει το νέο εργοστάσιο στη Lydia, όπου θα κατασκευάζεται η BMW i3, μία αμιγώς ηλεκτρική Σειρά 3, αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά.

Με το τοπικό εργοστάσιο των κινητήρων, που κατασκευάζει μονάδες εσωτερικής καύσης καθώς και μπαταρίες υψηλής τάσης, το Shenyang θα στεγάζει τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Με την επέκταση του εργοστασίου Dadong η BMW θέτει νέα πρότυπα. Στην αναβαθμισμένη μορφή του, το εργοστάσιο του Dadong έχει εμβαδόν 910.000 m2 – που αντιστοιχεί περίπου σε 125 γήπεδα ποδοσφαίρου. Φιλοξενεί ένα τμήμα πρεσών, ένα τμήμα αμαξωμάτων, ένα βαφείο και κάτω από μία στέγη, ενσωματωμένες υπηρεσίες και ενιαίες υπηρεσίες logistics και συναρμολόγησης με δύο ανεξάρτητες γραμμές παραγωγής. Το τμήμα αμαξωμάτων (είναι εξοπλισμένο με το μεγαλύτερο ρομπότ Titan της KUKA με ικανότητα φόρτωσης 1,3 τόνων ώστε να μπορεί να σηκώσει το όχημα πιάνοντας το από κάτω.

Σχεδόν το 80% των ολοκληρωμένων οχημάτων στο Shenyang μεταφέρονται πλήρως ή μερικώς μέσω σιδηροδρόμου, που σημαίνει ότι με εννέα σιδηροδρομικές γραμμές το εργοστάσιο του Dadong έχει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό από όλες τις δομές των εργοστασίων του BMW Group.

Στην Κίνα ξεκινάει η παραγωγή της BMW X5- Οι Γερμανοί επεκτείνουν το εργοστάσιο της BMW Brilliance Automotive στο Dadong gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: