Στην Αμερική στην πίστα του Ωστιν το επόμενο γκραν πρι της F1

Στην πίστα του Ωστιν γίνεται την Κυριακή ο επόμενος αγώνας της F1. Το Ώστιν περιέχει λίγο απ’ όλα όσον αφορά στους διαφορετικούς τύπους στροφών αλλά και συνηθισμένη άσφαλτο, οπότε είναι θετικό που θα δοκιμάσουν εκεί για πρώτη φορά τα νέα ελαστικά. Ο καιρός στο Τέξας έχει πολύ μεγάλες διακυμάνσεις αυτή την εποχή του χρόνου. Μπορεί να δούμε από λιακάδα μέχρι τυφώνα. Τέτοιες συνθήκες έχουν οδηγήσει σε ακύρωση κάποιων περιόδων δοκιμών στο παρελθόν.  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στροφών στην πίστα της Αμερικής που έχει φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού. Σήμα κατατεθέν της πίστας, είναι, η πρώτη ανηφορική αριστερή στροφή. Η φθορά και η πτώση απόδοσης λόγω υπερθέρμανσης είναι στο μέσο όρο των αγώνων για τους οποίους χρησιμοποιήθηκαν οι μεσαίες γόμες της γκάμας, αυτό τις καθιστά ενδεδειγμένη επιλογή. Τόσο το ρεκόρ ταχύτερου γύρου αγώνα, αλλά και το ρεκόρ πίστας έσπασαν πέρυσι από το Lewis Hamilton.

Για τον αγώνα της Κυριακής  επελέγησαν η  C2 ως λευκή/σκληρή γόμα, η C3 ως κίτρινη/μέση γόμα και η C4 ως κόκκινη/μαλακή γόμα.  Οι ελεύθερες δοκιμές αύριο ( Παρασκευή)  θα έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς για πρώτη φορά οι ομάδες θα δοκιμάσουν τα ελαστικά P Zero του 2020. Κάθε οδηγός θα πάρει δυο σετ ελαστικών του 2020 με τη μαλακή γόμα για να τα χρησιμοποιήσει μόνο κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών FP1, FP2.

Ο αγώνας φέτος αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η στρατηγική που έδωσε πέρυσι τη νίκη στον Kimi Raikkonen της  Ferrari ήταν  μια αλλαγή ελαστικών από πάρα πολύ μαλακή σε μαλακή γόμα. Ο Max Verstappen της Red Bull τερμάτισε 2ος (εκκινούσε 18ος) με στρατηγική μαλακής/πολύ μαλακής γόμας ενώ ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton ήταν 3ος με στρατηγική δυο pit  stop. Οι οδηγοί των Mercedes και Ferrari έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές γομών για το Grand Prix των ΗΠΑ. Οι Lewis Hamilton, Sebastian Vettel έκαναν ολόιδια επιλογή, αλλά οι άλλοι δυο οδηγοί αυτών των ομάδων έχουν διαφορές. Οι οδηγοί της Red Bull έκαναν την ίδια επιλογή.

 

Στην Αμερική στην πίστα του Ωστιν το επόμενο γκραν πρι της F1 gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: