Στη Ρίγα για τη Σύνοδο του ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς

Στη Ρίγα για τη Σύνοδο του ΕΛΚ ο Αντώνης

Στη Ρίγα για τη Σύνοδο του ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς

Όλα τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στη Ρίγα της Λετονίας όπου ο Αλέξης στοχεύει σε μία συνολική λύση – σκούπα για την Ελλάδα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ηγετών, που θα άρει με πολιτική παρέμβαση τα όποια αγκάθια παραμένουν μεταξύ των δύο πλευρών σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για το ταξίδι του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ρίγα, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Από τη Συγγρού δεν έχουν επιβεβαιωθεί προγραμματισμένες συναντήσεις του κ. Σαμαρά με Ευρωπαίους ηγέτες αλλά λέγεται πως στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει πολλές επαφές και θεωρείται πολύ πιθανό να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Στο επίκεντρο των επαφών αυτών και όχι μόνο θα βρεθεί η στάση που σχεδιάζει να τηρήσει η απέναντι σε μία ενδεχόμενη συμφωνία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα - μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν θα ήθελαν η Νέα , μέλος του ΕΛΚ από την Ελλάδα, να εμφανιστεί με διαφορετική γραμμή. Αυτό συνέβη πριν το 2011 και η Νέα είχε βρεθεί σε κατάσταση απομόνωσης από τους εταίρους της στο ΕΛΚ.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος την Τρίτη, όπου υπογραμμιζόταν η ανάγκη η εκκρεμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα και σημειωνόταν πως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας.

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: