Στη Λέσβο το πλοίο που θα φιλοξενήσει 1.000 μετανάστες από το ΚΥΤ Μόριας

Άλλοι τόσοι θα στεγασθούν σε αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού

Το πρωί της Πέμπτης το πλοίο «Blue Star Chios» έδεσε στο λιμάνι του Σιγρίου στη δυτική Λέσβο, 100 χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε την Τετάρτη στη Μυτιλήνη, εκεί θα στεγασθούν 1.000 άτομα από τους πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε δρόμους και χωράφια. Άλλοι τόσοι θα στεγασθούν σε αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο μεταξύ, κάτοικοι της Μόριας κατέλαβαν από νωρίς τον πρώτο δρόμο που οδηγεί στις καμένες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ της Μόριας, με στόχο να μην επιτρέψουν τον καθαρισμό και την προσωρινή λειτουργία του χώρου ως καταυλισμός. Σημειώνεται ότι από την άλλη πλευρά του δρόμου η πρόσβαση δεν είναι δυνατή, αφού εκεί βρίσκονται οι πυρόπληκτοι.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε πως ασπαζόμενος την αγανάκτηση των δημοτών για την παρούσα κατάσταση και τηρώντας απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσει να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας, εμμένοντας στην απόφαση «καμία δομή στη Λέσβο».

Ο κ. Κύτελης καλεί «όποιον θέλει και μπορεί να βρεθεί στο πλάι του, ώστε να συνδράμει και εκείνος στην κρίσιμη αυτή στιγμή, που μπορεί να σηματοδοτήσει το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: