Στα πρόθυρα να αναστείλει την λειτουργία του το ΤΕΙ Στερεάς

Στα πρόθυρα να αναστείλει την λειτουργία του το ΤΕΙ Στερεάς

Προς αναστολή της λειτουργίας του οδεύει το εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά…

την συγχώνευση του ΤΕΙ Λαμίας με το ΤΕΙ της Χαλκίδας.

Το ίδρυμα αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος Ντίνος Αναστασίου εάν το υπουργείο Παιδείας δεν μεριμνήσει για την βιωσιμότητα του ιδρύματος τότε δεν αποκλείεται ακόμη και το λουκέτο.

Στα όριά τους έφτασαν και οι έκτακτοι καθηγητές που είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβρη του 13. Οι ίδιοι δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την Τρίτη 10 Ιουνίου αφού αυτή ήταν και η επικρατούσα πρόταση στην έκτακτη συνέλευση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ορκωτού Λογιστή το πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας δεν μπορεί να ολοκληρώσει το κλείσιμο των βιβλίων για τα έτη 2012-2013, αφού δεν εφάρμοζε το διπλογραφικό σύστημα και δεν τηρούσε Μητρώο Παγίων σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί τη διενέργεια φυσικής απογραφής των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε την έγκρισή του για προσωρινή χρήση ταμειακών διαθεσίμων στο ύψος των 3.000.000 ευρώ, για την άμεση αντιμετώπιση των υποχρεώσεων του Ιδρύματος.

Το ποσό αυτό όμως φαίνεται να μην δίνει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται λίγο πριν την εξεταστική των φοιτητών το Τεχνολογικό Ίδρυμα της Στερεάς.

lamiastar.gr

 

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: