Σούπερ Γαλλική συνταγή για ξεχωριστά ροξάκια



Υλικά

Λευκή ζύμη

  • 350 γρ αλεύρι
  • 100 γρ ινδοκάρυδο
  • 1 αυγό
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 180 ml γάλα
  • 20 γρ ζάχαρη
  • 4 γρ ξερή μαγιά



Σκούρα ζύμη

  • 420 γρ αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 180 ml γάλα
  • 20 γρ ζάχαρη
  • 4 γρ ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές κακάο

Σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 2 βανίλιες
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

  1. Αναμειγνύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα.
  2. Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το αυγό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την μαγιά, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  4. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα ζύμη με την μόνη διαφορά αντί για ινδοκάρυδο βάζουμε κακάο.
  5. Όταν οι ζύμες είναι έτοιμες τις πλάθουμε σε κορδόνια και τα κάνουμε πλεξούδα.
  6. Τα γυρίζουμε ελαφρώς, τα πλάθουμε και τα τυλίγουμε με τον τρόπο που σας δείχνουμε στο βίντεο.
  7. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  8. Βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
  9. Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο-θερμοκρασία δωματίου σιρόπι.
  10. Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.



Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: