Σου είπε πως δεν σε θέλει και είσαι στα πατώματα; Δες πως να αντιμετωπίσεις την ερωτική απόρριψη γρήγορα και αποτελεσματικά!

Είναι αρρώστια η ανάγκη να αρέσεις;  

Οι παλιοί ψυχαναλυτές συνέδεαν τις εκδηλώσεις υστερίας με την ανάγκη κάποιου να ασκεί γοητεία γενικώς και αορίστως. Πολλοί άνθρωποι ονομάζουν υστερική μια γυναίκα προκλητική που θέλει να σκορπά γύρω της μηνύματα γοητείας χωρίς να έχει συγκεκριμένο σκοπό να κάνει δεσμό με κάποιον. Συνέχεια παρακάτω…

Η θεατρινίστικη προσωπικότητα και ο υπερβολικός φόβος της απόρριψης. 

Όπως αποκαλείται από τους ψυχιάτρους νιώθει μια ακατανίκητη παρόρμηση να τραβά πάνω της τα βλέμματα και την προσοχή, δυσκολεύεται όμως στη δέσμευση. Μια τέτοια προσωπικότητα τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα  νιώθει μεγαλύτερη επιβεβαίωση όταν ασκεί γοητεία σε πολλούς ανθρώπους παρά όταν κάνει μόνιμο δεσμό με κάποιον. Στη μόνιμη σχέση υπάρχει βλέπετε ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν και μη γοητευτικές πτυχές του χαρακτήρα. Θεωρεί το άτομο αυτό τον εαυτό του ελκυστικό αλλά μέσα του αμφιβάλλει αν μπορεί να κερδίσει το αληθινό ενδιαφέρον κάποιου.

Πώς αντιμετωπίζουμε την απόρριψη; 

“Δεν τολμώ να πλησιάσω τις κοπέλες” μας λέει ο Νικολά, 32 χρονών. “ Με πιάνει τρόμος στην ιδέα ότι μπορεί να αρνηθούν. Νιώθω πως θα έχω άλλη μια έμπρακτη απόδειξη ότι δεν είμαι άξιος να με ερωτευτούν. Προτιμώ, ασυνείδητα, να παραμένω στην αμφιβολία”.

“Βγαίνω μονάχα με αγόρια που δεν μου αρέσουν”, απαντά σαν ηχώ η Βάλερι, 27 χρονών. “έχω τόσο αρνητική εικόνα για τον εαυτό μου που θεωρώ ότι δεν μου αξίζει κάτι καλύτερο”.

Όταν βλέπουμε πόσο ευάλωτα είναι μέσα τους αυτά τα άτομα με συναισθηματικά προβλήματα, συνειδητοποιούμε ότι η “χαρτογράφηση του τοπίου της τρυφερότητας” θυμίζει περισσότερο πεδίο μάχης, παρά ήσυχο, καταπράσινο λιβάδι. Όταν προσπαθείς να αρέσεις το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο, μιας και ο άλλος έχει το δικαίωμα να απορρίψει την πρότασή σου. Και κανένας άνθρωπος δε μένει απαθής μπροστά στην απόρριψη.

Η άμεση απόρριψη. 

Η απόρριψη μπορεί να είναι άμεση, το πρόσωπο δηλαδή που προσπαθήσαμε να γοητεύσουμε να μας δείξει, με ευγενικό τρόπο, ότι δεν τον ενδιαφέρουμε. Όμως και τότε γεννά πόνο και αναστάτωση, γιατί αισθάνεσαι ότι απορρίπτουν μονάχα την εξωτερική σου εικόνα, νιώθεις ότι σου στερούν μια ευκαιρία, γιατί μπορεί αν γνώριζε το αληθινό σου πρόσωπο, να σε εκτιμούσε.

Η απόρριψη όμως μπορεί να είναι και έμμεση. Να έχετε κάποιο δεσμό και ύστερα από ένα διάστημα ο(η) σύντροφός σας να σας απορρίψει. Το πλήγμα στην περίπτωση αυτή μπορεί να είναι πολύ πιο καίριο για την αυτοεκτίμηση μας. Νιώθουμε ότι μας απέρριψαν αφού μας δοκίμασαν πρώτα. Δεχτήκαμε να δεσμευτούμε, ανοίξαμε τον εαυτό μας όμως απογοητεύσαμε τον άλλο.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: