Σοκολατίνα τούρτα εξαιρετική !!!!


Συνδύασα τις συνταγές για σοκολατίνα του Παρλιάρου.
Την ολοκλήρωσα σε δύο ήμερες κρατώντας τους χρόνους που προτείνει και εγγυώμαι ότι αξίζει κάθε λεπτό αναμονής.
Βγαίνει επαγγελματικό αποτέλεσμα σε όψη και γεύση χωρίς κόπο και ιδιαίτερο εξοπλισμό.
Ένα τσέρκι κι ένα μίξερ χήρος μόνο!

Τη συγκεκριμένη την έκανα σε 24αρι τσέρκι οπότε τροποποίησα λίγο προς τα πάνω αναλογικά τις δοσολογίες στην κρέμα και το γλάσο (50 γγρ. παραπάνω για κάθε υλικό από τα αναγραφόμενα) .


Υλικά

Παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
  • 30 γρ. κακάο
  • βούτυρο αγελάδας, λιωμένο, για το ταψί

Εκτελεση

Παντεσπάνι
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά· μάλιστα, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.

Υλικά για το σιρόπι

150 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
30 γρ κονιάκ

Εκτελεση Σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν). Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ποτό.

Κρέμα σοκολάτας

  • 600 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

Εκτέλεση Κρέμα σοκολάτας 

Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει. Τέλος, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

Συναρμολόγηση

Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Βάζουμε στο εσωτερικό του το μπισκότο και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη για ένα βράδυ ώστε να παγώσει πολύ καλά και να μπορέσουμε να τη γλασάρουμε. Την επομένη ξεφορμάρουμε ζεσταίνοντας πρώτα το τσέρκι με φλόγιστρο ή πιστολάκι μαλλιών, ώστε να αφαιρεθεί εύκολα. Βάζουμε την τούρτα πάνω σε μια σήτα με ποδαράκια και ετοιμάζουμε το γλάσο.

Γλάσο

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 1 κ.γ. μέλι

Γλάσο εκτελεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και με ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Γλασάρουμε την τούρτα αμέσως αδειάζοντας στο κέντρο της το γλάσο και κατευθύνοντάς το προς τα πλαϊνά με μια σπάτουλα. Καθώς η τούρτα είναι παγωμένη το γλάσο θα απλώνεται ομοιόμορφα.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε την τούρτα να αποψυχθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Μορφου Λιτσα


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: