Σοκάρουν οι λεπτομέρειες βιασμού του 16χρονου Πακιστανού

Φωτογραφία αρχείου

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της είδησης του ομαδικού βιασμού του 16χρονου Πακιστανού, τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής, μέσα στο χώρο που κρατούνται οι ανήλικοι και ασυνόδευτοι πρόσφυγες, στο hot spot της Μόριας, από τέσσερις 17χρονους ομοεθνείς του.

Στους τέσσερις Πακιστανούς επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και μετά την απολογία τους στον ανακριτή, τέθηκαν υπό την εποπτεία της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, για να μεταφερθούν σε χώρο εκτός του χώρου κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, μέχρι να οριστεί η δίκη.

Επίσης διατάχθηκε η απαγόρευση συναναστροφής με τους υπόλοιπους ανήλικους πρόσφυγες, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο ανήλικος που κατήγγειλε το γεγονός απομακρύνθηκε από το hotspot της Μόριας και φιλοξενείται σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί από μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι τέσσερις, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποίησαν βία κατά του 16χρονου, τον οποίο απειλούσαν με σιδερένιους λοστούς, ενώ επιπλέον κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνά τους τις πράξεις τους.

Μάλιστα, τα τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποίησαν, κατασχέθηκαν και αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, καθώς αποδεικνύουν την αποτρόπαια πράξη τους.

Ο 16χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Όλοι οι δικηγόροι που ορίστηκαν αυτεπάγγελτα ως υπερασπιστές των τεσσάρων, παραιτήθηκαν αμέσως μόλις διάβασαν τη σχηματισθείσα δικογραφία.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, κλιμάκιο της οργάνωσης προσήλθε στο χώρο του Κέντρου λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «πραγματοποιήθηκε ατομική συνεδρία με ψυχολόγο των ΓτΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανήλικος δήλωσε ότι κακοποιήθηκε σeξουαλικά από συνομήλικούς του εντός του χώρου όπου φιλοξενούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, εντός του ΚΥΤ της Μόριας. Δεδομένης της σοβαρότητας του περιστατικού, ενημερώθηκε άμεσα ο Διοικητής του Κέντρου, ώστε να προβεί στις δέουσες και προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο και να αναζητηθεί άμεσα εναλλακτικός χώρος φιλοξενίας του ανηλίκου, εκτός του κέντρου σε μεταβατική δομή φιλοξενίας».

Το τραγικό συμβάν επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της παρατεταμένης κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια Λέσβου και των σοβαρών επιπτώσεων που επιφέρει αυτή στην ψυχική τους υγεία, το οποίο έχουν αναδείξει με σειρά επιστολών οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση για τα ασυνόδευτα παιδιά με πρώτο βήμα την απομάκρυνσή τους από το κέντρο και την μεταφορά τους σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: