Σημαντική νίκη για Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός έχει πάρει φέτος τον αέρα στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο νίκησε και στο δεύτερο φετινό μεταξύ τους παιχνίδι, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο με 2-1, για την 17η αγωνιστική της Super League.

Οι Αγρινιώτες με την 5η νίκη τους στο πρωτάθλημα πήγαν στους 19 βαθμούς και ξεκόλλησαν απο την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι Αρκάδες έπεσαν απο την 5η θέση που πλέον βρίσκεται ο Πανιώνιος μετά τη νίκη του επί του Ηρακλή.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στο 1ο λεπτό τους αντιπάλους τους όταν σε αντεπίθεση ο Ιγκλέσιας βρήκε τον Γιάννου, όμως ο Κυριακίδης κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σουτ του Μαρκόφσκι στο 8΄ και του Πάουλο στο 26΄, ενώ έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 45΄να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ όταν ο Κέβιν γύρισε σωστά στον Πάουλο, ο οποίος όμως απέναντι από τον Μπαντή δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως θα έπρεπε.

Οι Αγρινιώτες μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και αφού έχασαν ευκαιρία με τον Βιγιαφάνες στο 50΄ να μην μπορεί να νικήσει με σουτ τον Μπαντή, ήρθε τρία λεπτά αργότερα το γκολ για τους παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη, όταν ο Βιγιαφάνες έβγαλε εξαιρετικά για τον Ρουσκουσέδα και αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα για το 1-0 στο 53΄.

Οι Αρκάδες στην πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και ύστερα από κακή εκτίμηση του Κυριακίδη σε σουτ του Φερνάντες ισοφάρισαν με τον Γιάννου να κάνει από κοντά το 1-1 στο 63΄. Αυτό ήταν το 12ο τέρμα του επιθετικού του Αστέρα που τον έφερε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος μαζί με τον Κώστα Φορτούνη.

Ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο να προηγηθεί ξανά στο 68΄όμως ο Μπαντής δεν του το επέτρεψε, καθώς βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλά του στο απευθείας φάουλ του Βιγιαφάνες και την έστειλε στο δοκάρι του. Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 72΄όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κέβιν ο Παπάζογλου σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον Παναιτωλικό.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας στο 87΄ όμως ο Μάκος έδιωξε πάνω στην γραμμή πριν ο Τσοκάνης κάνει το 2-2.

Έτσι ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη με 2-1, όπως είχε κάνει και στον πρώτο γύρο όταν και είχε επικρατήσει του Αστέρα με 2-0 στην Τρίπολη.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: