Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη εν όψει β΄ γύρου

Την πεποίθηση ότι εάν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε και την στήριξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε σε συνέντευξή του, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σε συνέντευξή του την Τετάρτη το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε σε υψηλούς τόνους στις αιχμές του Κυρ. Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε για «προσβλητικές προσεγγίσεις» σε βάρος του.
«Θέλω να πούμε τις απόψεις μας πολιτισμένα, γιατί βλέπω ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεφεύγει μια δυο φορές, ίσως δεν το καταλαβαίνει, ίσως να μην το θέλει. Έχει ξεφύγει και δεν κάνει. Κάνει πολλές φορές προσεγγίσεις, οι οποίες ίσως είναι και λίγο προσβλητικές για μένα, αλλά δεν πειράζει», είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας στις βολές του Κυρ. Μητσοτάκη για την απουσία του στην ψηφοφορία στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Ενοχλήθηκα χθες διότι ενώ είναι γνωστή η θέση μου για το σύμφωνο συμβίωσης και ενώ γνώριζε ότι έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα και δεν θα είμαι στη Βουλή να ψηφίσω, προσβλητικά, κατά τη γνώμη μου, είπε ότι θα θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του κ. Μεϊμαράκη».
«Ποιος θα μου κάνει μάθημα, αυτός που απείχε από την κορυφαία διαδικασία που ήταν η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Τον παρακαλώ δημοσίως να μην εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο και να μην με προκαλεί γιατί εγώ απαντώ. Δεν γίνεται να μην απαντώ». Διευκρίνισε ότι ο ίδιος απουσίασε λόγω προσωπικού ζητήματος από την ψηφοφορία και ότι θα ψήφιζε τη συγκεκριμένη διάταξη. Ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους υπογράμμισε: «Να μην μιλούν για βαρονίες κάποιοι, να μην μιλούν για την κομματική δράση. Οι προσεγγίσεις αυτές είναι προσβλητικές, προκαλούν την απάντησή μου». «Είναι ο γιος του πρώην πρωθυπουργού και δεν μπορεί να μιλάει ότι εγώ είμαι ο εκφραστής των βαρόνων», είπε, εκτιμώντας ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μάλλον θα στήριζε εκείνον. Απάντησε επίσης στα περί έλλειψης πρότασης που τού καταλογίζουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας: «Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης επιμένουν να λένε ότι δεν έχω πρόταση. Ενώ επικοινώνησα μαζί τους και με το επιτελείο τους και τους είπα ότι η δική μου πρόταση εκφράστηκε στη Θεσσαλονίκη ως κυβερνητική πρόταση και ήταν εξόχως αναλυτική». Ερωτηθείς για τη στάση των Απόστολου Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε ότι είναι δικαίωμά τους είναι να υποστηρίξουν όποιον υποψήφιο θέλουν, τονίζοντας ότι επειδή κάποιος που ήταν και υποψήφιος λέει ποιον θα υποστηρίξει δεν σημαίνει ότι οι άλλοι θα ακολουθήσουν σαν πρόβατα. «Εγώ δεν κάνω συναλλαγές. Απευθύνομαι στους 400.000 και τους λέω να έρθουν να δώσουν τη στήριξή τους», είπε.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ο β΄ γύρος ξεκινάει από το μηδέν»
Ο δεύτερος γύρος είναι μια εκλογή που ξεκινάει από το μηδέν, σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως αν η διαδικασία άνοιγε και μπορούσαν να ψηφίσουν και πολίτες που δεν προσήλθαν την πρώτη Κυριακή θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Αυτήν τη στιγμή, πρόσθεσε, θεωρώ ότι είναι 50 – 50. Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9.84, τόνισε ότι τo προσωπικό του στοίχημα ήταν να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν έκρυψα τις πολιτικές μου θέσεις και δεν συντάχθηκα με δημοσκοπικά ρεύματα, είπε προσθέτοντας ότι πιστεύει πως αυτό που εκφράζει είναι το πλειοψηφικό ρεύμα στη Νέα Δημοκρατία και δεν είναι σε καμία περίπτωση συνιστώσα. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα που οφείλει να μπορεί να συνθέτει. Ο επόμενος αρχηγός για να μπορέσει να συνθέσει πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές στη Νέα Δημοκρατία που θα την κάνουν να λειτουργεί με κανόνες εσωκομματικής δημοκρατίας» συμπλήρωσε. Είπε ακόμη ότι οι θέσεις του για εκσυγχρονισμό της Νέας Δημοκρατίας είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία καθώς και οι θέσεις του για ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό Κράτος ώστε να μειωθούν οι φόροι.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: