Σεισμός στο Άγιο Όρος: Πέφτουν οι σοβάδες και οι μοναχοί ψέλνουν (βίντεο)

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που χτυπούν τα 5,2 Ρίχτερ

Ιδιαίτερα αισθητός στο Άγιο Όρος έγινε ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή του Άθου, ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η αναπάντεχη αντίδραση των μοναχών, όπως φαίνεται από βίντεο που κυκλοφορούν στα social media.

Σε ένα από τα βίντεο, που ανέβασε ο Ιερός Ναός του Πρωτάτου Καρυών – Άξιον Εστί, φαίνεται η τέλεση της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού. Ενώ τα Ρίχτερ ταρακουνούν την εκκλησία και πέφτουν σοβάδες και λάδια από τα καντήλια, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.

Κανένας από τους μοναχούς δεν φαίνεται να τρέχει να βγει έξω. Αντιθέτως, σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ένας μοναχός να τρώει αντίδωρο καθώς είχε μόλις μεταλάβει και απλά να κοιτάζει γύρω του.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Να υπενθυμίσουμε ότι, από το βράδυ του Σαββάτου, έχουν καταγραφεί συνολικά τέσσερις σεισμοί μεγαλύτεροι των 4 Ρίχτερ στην περιοχή του Αγίου Όρους. Η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, η δεύτερη και μεγαλύτερη μέχρι στιγμής τα ξημερώματα της Κυριακής είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ ενώ το μεσημέρι της Κυριακής καταγράφηκε σεισμός 4,2 Ρίχτερ. Τέλος, το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης: Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ με επίκεντρο το Άγιο Όρος

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: