Secto Rally Finland: Πρόσω ολοταχώς για την πρώτη θέση του βάθρου οι Evans-Martin

Για το δεύτερο του θρίαμβο τη φετινή χρονιά ετοιμάζεται το πλήρωμα από την Ουαλία. Οι Elfyn Evans- Scott Martin έκαναν χθες έναν καλό αγώνα και έχουν μια πρωτοπορία μισό λεπτό (+32.1) από τους Βέλγους Thierry Neuville- Martin Wydaeghe που θα δυσκολευτούν να κάνουν κάτι καλύτερο στις τέσσερις ειδικές της σημερινής ημέρας.

  • 07:53: SS19 Moksi-Sahloinen 1 (16.56 km)
  • 09:05: SS20 Himos-Jämsä 1 (9.26 km)
  • 10:30: SS21 Moksi-Sahloinen 2 (16.56 km)
  • 13:15: SS22 Himos-Jämsä 2, Wolf Power Stage (9.26 km)
  • 14:15: Απονομή-Τελετή Λήξης, Himos

Οι πρωτοπόροι οδήγησαν μέχρι χθες στο όριο το Toyota GR Yaris Rally Hybrid. Το ίδιο έκαναν και οι Βέλγοι με το Hyundai i20N Rally Hybrid. Από τη στιγμή που οι Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen (ανατροπή) και οι Ott Tanak- Martin Jarveoja (εγκατάλειψη από  κινητήρα του Puma Rally Hybrid) ήταν εκτός παιχνιδιού η στρατηγική για τους Evans και Neuville άλλαξε. Η πρώτη τριάδα έμεινε όλη την ημέρα χωρίς αλλαγές. Τελειώνοντας και το δεύτερο σκληρό σκέλος η σειρά στα δέκα πρώτα πληρώματα έχει ως εξής:

Οι πρωτοπόροι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις υπερβολές. Ένα λάθος αρκεί για να καταστραφούν όλα. Το μισό λεπτό διαφορά μπορεί να είναι μεγάλο για έναν αγώνα του WRC όμως δεν είναι τίποτα όταν γίνει ένα λάθος, μια έξοδος η ένα κλατάρισμα. Το δίδυμο της Toyota έχει κερδίσει το ράλλυ στην Κροατία και το δίδυμο της Hyundai έχει κερδίσει τον αγώνα στη Σαρδηνία.

Το πιθανότερο στην πρώτη τριάδα να δούμε τους Elfyn Evans- Scott Martin, Thierry Neuville- Martin Wydaeghe και Takamoto Katsuta- Aaron Johnston. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Teemy Suninen- Mikko Markkula από τη Φινλανδία.

 

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Jari-Matti Latvala που αποφάσισε να τρέξει έναν αγώνα με το τέταρτο Yaris έχοντας συνοδηγό τον Juho Ville Matias Hanninen, βρίσκεται στην 5η θέση και αν σκεφθεί κανείς ότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, οι επιδόσεις του είναι εκπληκτικές.

Οι επικεφαλής του αγώνα χθες κέρδισαν τις επτά από τις οκτώ  ειδικές διαδρομές. Οδήγησαν αλάνθαστα και έκαναν μια αριστοτεχνική επίθεση. Στις γλιστερές ειδικές διαδρομές μέσα στα Φινλανδικά δάση κινήθηκαν χωρίς να κάνουν λάθη. Η νίκη σε αυτόν τον ένατο γύρο του WRC είναι απαραίτητη για τον Evans γιατί απόντος του Rovanpera μπορεί να κρατήσει  ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο.

Δυστυχώς στο φετινό ράλλυ της Φινλανδίας οι Φινλανδοί δεν θα δουν κανέναν συμπατριώτη τους στο βάθρο.

Secto Rally Finland: Πρόσω ολοταχώς για την πρώτη θέση του βάθρου οι Evans-Martin gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: