Φωτιές: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Σοφό Ασπροπύργου – Σε δύσβατο σημείο η πυρκαγιά, ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να παραμένει μεγάλη. Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται, με τις εναέριες δυνάμεις να έχουν αποσυρθεί λόγω ώρας και τις επίγειες να έχουν ενισχυθεί σημαντικά. 

Νωρίτερα το απόγευμα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το πύρινο μέτωπο φάνηκε να βγαίνει εκτός ελέγχου, κάτι που προκάλεσε την αύξηση της συμμετοχής των εναέριων μέσων που ανήλθαν σε 11 όπως και τη συνδρομή 30 Ρουμάνων πυροσβεστών. 




Εκείνο που δυσχεραίνει την πορεία της κατάσβεσης είναι το γεγονός ότι οι φλόγες έχουν εκδηλωθεί σε δύσβατο σημείο, επάνω στο βουνό. Ωστόσο, σπίτια δεν απειλούνται ενώ καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην επηρεάσει το Κανάλι του Μόρνου, πέρασμα νερού για την Αττική. 

Η πυρκαγιά καίει από νωρίς το απόγευμα, όμως βρίσκεται μακριά από σπίτια. 

Στην τελευταία, βραδινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής έγινε γνωστό οτι επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Νωρίτερα από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Τζιά

Αργά το βράδυ φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Τζιά, στην περιοχή Κορρησία. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί ενώ οι φλόγες κινούνται προς το βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού. 

Η πυρκαγιά καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή όμως οι φλόγες δεν εχουν πλησιάσει στα σπίτια. 

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: