Σε θετικό κλίμα η πρώτη -για το 2016- συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί

Σε θετικό κλίμα έγινε η πρώτη για το 2016 συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Σε δήλωσή του ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επισήμανε ότι «υπάρχει αλληλοκατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κάθε πλευρά».
Προσπαθούμε, είπε ο κ. Αναστασιάδης, να βρούμε τρόπους, ώστε χωρίς να παραγνωρίζονται οι ανησυχίες της μίας πλευράς, να μην παραβλέπονται θέματα που προκαλούν ανησυχία στην άλλη πλευρά.
Αρκεί, προσέθεσε, εκεί που υπάρχουν θέσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με τις βασικές αρχές μίας βιώσιμης λειτουργικής λύσης, να ξεπεραστούν τα εμπόδια με προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα και όχι στα προβλήματα του παρελθόντος.
Ο κύπριος πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα με τον κ. Ακιντζί εξέτασαν την πορεία των συνομιλιών, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να επικεντρωθούν σε όλα τα εκκρεμή θέματα, για να διαπιστώσουν πού μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις και πού παραμένουν οι διαφορές.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: