Σε Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, υπό την προεδρία του Βουλευτή ΠΕ Καβάλας κ. Μακάριου Λαζαρίδη, προσκλήθηκε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, για να ενημερώσει τους Βουλευτές που αποτελούν Mέλη της με θέμα της ημερήσιας διάταξης: Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»: δράσεις για τη δημιουργία σωστής νοοτροπίας οδηγικής συμπεριφοράς.

Η κυρία Δανέλλη-Μυλωνά, ξεκίνησε την ομιλία της αναλύοντας το ζήτημα και τα στατιστικά δεδομένα των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας και διεθνώς παρουσιάζοντας ακολούθως δράσεις και προτάσεις του Ινστιτούτου που είναι ενταγμένες και στο υπό υλοποίηση Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια. Αναφέρθηκε, επίσης, στο Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2021-2030  του ΟΗΕ. Το Ινστιτούτο που αποτελεί Συμβουλευτικό Όργανο στον ΟΗΕ συμμετείχε στη διαμόρφωση του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης που δίνει τις κατευθύνσεις για το μηδενισμό των θανάτων από τροχαίες συγκρούσεις (Vision Zero) μέσω της υιοθέτησης της Προσέγγισης του Ασφαλούς Συστήματος (Safe System Approach).

Στη συνέχεια της παρουσίασης της η κα Μυλωνά αναφέρθηκε διεξοδικά στην αδιάκοπη 18ετή δράση του Ινστιτούτου για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα, με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκστρατειών ενημέρωσης, παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών και ερευνητικό έργο.

Αφού ολοκληρώθηκε η ομιλία της, οι Βουλευτές της Επιτροπής τοποθετήθηκαν, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον επί των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε και παρουσίασε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. συγχαίροντας την για το πολυσχιδές έργο και τις δράσεις του Ινστιτούτου.

 

 

 

Σε Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: